Minulý víkend sa na internete objavilo video z piatkového koncertu skupiny Inekafe v Zlíne, ktoré zachytáva reakciu frontmana Vratka Rohoňa na dotieravú fanúšičku pod pódiom. Za obťažovanie jej uštedril dva kopance. Ešte predtým ako slovenské média zaplavili správy o incidente a polemiky o tom, ktorú časť jej tela kopancom zasiahol, sa ospravedlnil a priznal chybu. Naproti tomu raper Rytmus reakciu označil za "normálnu" a fanúšičku nazval "otravnou Ringlou".

Hoci kapela incident vysvetlila už deň po koncerte a Rohoň ešte v nedeľu zverejnil ospravedlnenie, v pondelok slovenské bulvárne média celú záležitosť dodatočne nafúkli. Na základe videa totiž nie je možné určiť, či išlo o kopanec do hlavy, ako tvrdí časť fanúšikov, alebo do ruky.

Inekafe - reakcia Vratka Rohoňa na otravnú fanúšičku

Jeden z článkov, ktorý zveličene hovoril o "sknokautovaní fanúšičky", si prečítal aj raper Rytmus, ktorý v tom mal ihneď jasno. "Nemyslím si, že mu praskli nervy. To je normálna reakcia, keď pod pódiom stojí otravný nímand, ktorý neustále narúša koncert tým, že si dovolí dotýkať sa interpreta, vykrikovať po ňom alebo hádzať predmety," píše sa v statuse na jeho oficiálnej Facebook stránke.

"Fanúšičku sknokautoval? Toto nie je fanúšik ale otravná Ringla, ktorá si tak dovoľovala, až prišla adekvátna odpoveď na jej chovanie. A takéto nuly sú ešte schopné podávať žalobu za to, že provokujú. Skúste sa vžiť do Vratkovej kože, úplne ho chápem," dodal kontroverzný raper. Samotný spevák a gitarista pritom na sociálnej sieti aj pre média priznal, že išlo o skratovú situáciu. Rytmus je však svojím agresívnym vystupovaním známy, pred pár rokmi sa takto porátal s drzým návštevníkom jeho koncertu.

Rytmus - reakcia na otravného fanúšika

Kapela Inekafe o incidente informovala na svojej oficiálnej Facebook stránke deň po koncerte, hneď ako fanúšikovia začali zdieľať videonahrávku. "Pod pódiom pod Vraťom stála opitá baba, ktorá sa mu snažila počas asi šiestich skladieb stiahnuť nohavice. Najprv ju päťkrát upozornil slovne, aby prestala. Keďže si nedala povedať, kopol ju do ruky, aby prestala. Keďže neprestala naďalej, kopol ju druhýkrát. Potom prestala a odišla. Po koncerte babe nič nebolo, dokonca sa chcela s Vraťom fotiť. Bola opitá na mol. Všetkých nás to mrzí. Niečo takéto sa stalo prvýkrát v histórii kapely a dúfame, že posledný," uviedli v oficiálnom stanovisku deň po koncerte.

V nedeľu prišlo aj ospravedlnenie od samotného Vratka Rohoňa: "Nemyslím si, že som sa v Zlíne zachoval správne. Nezachoval. Nechcel som ale riešiť problém s babou tak, ze stopnem kvôli nej koncert a tisíc ľudí bude sledovať, ako ju tam opitú ochranka vyťahuje z davu a odvádza cez pódium. Pripadalo mi to vzhľadom na dynamiku našej show a očakávania publika nevhodné. Dnes vidím, že to, čo som urobil ja bolo nevhodné. Nabudúce zastavím koncert. Bola to extrémna situácia, ktorá vyvolala extrémnu reakciu. Podstatné je, že nikomu sa nič nestalo. Každý z nás je len človek. Ospravedlňujem sa za svoj skutok a svoj podiel viny na danom incidente beriem na seba."

Fanúšičku to však neuspokojilo. Tvrdí, že keď žiadala ospravedlnenie priamo po koncerte, tak sa ho nedočkala. "Chcela som s ním hovoriť. Žiadala som od neho priamo na mieste ospravedlnenie, ale on sa mi vysmial, urážal ma. Je to iba úbožiak a robí všetko preto, aby mu nič nehrozilo. Ale už to tak ďalej nenechám," uviedla pre Topky.sk.

Zdroj: Facebook.com/inekafe, Facebook.com/Rytmusjepan
Foto: Facebook.com/Rytmusjepan (1,2), Marianna Mihálkinová (3), Inekafe.sk (4)

Súvisiaci interpreti: Inekafe, Rytmus