Už túto nedeľu sa bratislavskom klube Randal uskutoční Metalová šibačka, ktorú svojou návštevou poctia aj dánski Psy:code. Tí spoločne s domácou formáciou Rust 2 Dust doplnia medzinárodne bohatý program plný tvrdej muziky.

Metalová šibačka okrem uvedených kapiel ponúkne aj maďarských veteránov európskeho thrash metalu Ektomorf, no priestor dostanú i Američania Vengince, Chorváti Cold Snap a z Českej republiky prídu Bethrayer a Anime Torment.

Vstupenky:  Predpredaj.sk

Psy:code sú skupina, ktorej tvorba presne vystihuje pojem moderný metal. Ich hudba je vyskladaná na progresívnych štruktúrach a spája v sebe ťaživú atmosféru, ktorú dopĺňajú texty plné frustrácie zo súčasného sveta. Druhý album tejto formácie s názvom Cause And Neglect by mal byť hlavným bodom programu bratislavského koncertu. Chýbať by však nemali ani staršie kúsky.

Psy:code sú považovaní za jednu z nejúspešnejších dánskych extrémnych metalových skupín, ktorá sa spoločne s Raunchy alebo Mnemic dokázala presadiť so svojským prevedením hardcoru aj ďaleko za hranicami svojej rodnej krajiny. Dôkazom toho je aj ich účasť na niekoľkých európskych festivaloch alebo na turné, kde se predstavili po boku dánskych death metalových legend Illdisposed. V minulosti absolvovali i spoločné koncerty so Slayer a Mastodon.


Skupina Rust 2 Dust vznikla na troskách populárnej emo nu metalovej formácie Rumburax a patrí ku stáliciam slovenskej metalovej scény. Na svojom konte má minialbum Dopamine a štúdiovú nahrávku Daymare (2011) plnú štrukturovaného metalu, ktorá vznikla pod producentským dohľadom Tue Madsena.

Pri tejto príležitosti formácia absolvovala turné po boku kapiel Mnemic, Raunchy a amerických hardcore veteránov Pro-Pain. Vrcholom ich snaženia bolo vystúpenie na legendárnom festivale Wacken, čo im zaistilo pozornosť britského vydavateľstva Metalbox Recordings, ktoré na jar 2013 celosvetovo vydalo ich debut.


Zdroj: PR
Foto: Facebook.com/psycodedk

Súvisiaci interpreti: Ektomorf, Rust2Dust