Už o pár dní si môžete vychutnať jedinečné spojenie koncertu klasickej hudby s autorskými vizualizáciami na veľkorozmernom plátne. Podujatie s názvom VJ Classic sa uskutoční v stredu 19. júna v čarovnej Moyzesovej sieni v štýle viedenskej secesie a vo štvrtok 20. júna v koncertnej sieni Dvorana VŠMU s výnimočnou akustikou.

Po minuloročnom debutovom úspechu festivalu VJ Classic sa aj teraz môžete tešiť na originálnu dramaturgiu v podaní špičkových interpretov a vizualizácií vytvorených na mieru každej skladby. Tsintsadzeho skladby na gruzínske ľudové motívy, Wiliamsov slávny Schindlerov zoznam, ruskú melodiku Rachmaninovho Elegického tria, Kapustinov jazzový valčík a argentínske tangá legendárneho Piazzollu zažijete v atmosférickom prítmí koncertných siení pri obrazoch originálnych vizualizácií, tematicky vytvorených na jednotlivé kompozície.

Jeden z najuznávanejších českých violončelistov Petr Nouzovský, temperamentný virtuóz balkánskeho pôvodu - akordeonista Ján Brtka, hviezda mladej generácie slovenských huslistov Juraj Tomka a slovenský klavírny virtuóz pôsobiaci v Dánsku Filip Štrauch sa na pódium postavia po boku jedinečného zjavu slovenských živých vizualizácií rumunského pôvodu, Chaosdroid.

Program oboch koncertov VJ Classic:

Sulchan Tsintsadze - 5 kusov na gruzínske ľudové motívy pre violončelo a klavír
John Williams - Hlavná téma z filmu Šindlerov zoznam pre husle a klavír
Nikolai Kapustin - Nearly waltz op. 98 pre violončelo a klavír
Sergej Rachmaninov - Elegické trio č.1 g mol op.post. pre klavír, husle a violončelo
Astor Piazzolla - 5 skladieb pre akordeón, klavír, husle a violončelo

Vstupenky

Streda 19. júna, 19:00 - Moyzesova sieň - PREDPREDAJ
Štvrtok 20. júna, 20:00 - Dvorana VŠMU - PREDPREDAJ

Redakciu informovala za organizátorov Anna Bodláková z OZ Euforion. Viac na www.vjclassic.com.