Vo veku 69 rokov zomrel český hudobník Pavel Brümer. Rodák z mesta Šluknov skonal 15. septembra v dôsledku cukrovky. Smutnú správu potvrdili členovia country kapely Fešáci, ktorú zosnulý spevák a hráč na banjo pomáhal zakladať.

"S ľútosťou v srdci oznamujeme všetkým našim fanúšikom a priateľom, že nás dnes navždy opustil po dlhej a ťažkej chorobe náš kolega a kamarát Pavel Brümer. Odpočívaj v pokoji," uviedli v utorok na sociálnej sieti Facebook. Posledná rozlúčka s muzikantom sa bude konať 21. septembra o 12:00 v Ústí nad Labem v krematóriu v mestskej časti Střekov.

Pavel Brümer sa narodil 29. apríla 1946. V decembri 1967 pomáhal zakladať kapelu Greenes, ktorá sa neskôr premenovala na Bluegrass Hoppers a od roku 1974 má názov Fešáci. V skupine spieval a hral na banjo až do roku 2001, keď musel pre zdravotné problémy ukončiť hudobnú kariéru.

S formáciou nahral hity ako napríklad Jaro, Matterhorn, Country bál, Hvězda Countryon, Komedianti nestárnou, Není kam se hnát či Pojedou. Brümer bol tiež členom kapely Nervové sanatorium, ktorá sa neskôr premenovala na Cadillac. Pôsobil aj ako sólový interpret, vydal napríklad album Není nejhůř jak se zdá (1999).


Zdroj: SITA (Fesaci.cz)
Foto: archív - Facebook stránka kapely Fešáci

Súvisiaci interpreti: Fešáci