Speváčka Veronika Rabada, ktorá dlhé roky pôsobila v skupine Hrdza, v lete vydala svoj prvý sólový album Lúka. Priaznivcom slovenskej world music na ňom predstavuje štrnásť nových skladieb a úprav tradičnej slovenskej hudby.

"Album sa začal rodiť od vydania mojej prvej sólovej pesničky Ach, Janíčko, čo bolo v roku 2016. Ďalšie skladby prichádzali postupne a my sme ich priebežne nahrávali. Dokončili sme ho v júni a teraz je konečne na svete. Stále tomu nemôžem uveriť, že sme to stihli a dokončili tak, ako sme si naplánovali. Je to krásny pocit a verím, že poteší všetkých, ktorí sa k nemu dostanú," hovorí Veronika Rabada o novom albume.


Autorsky na album spolu s Veronikou prispeli Juraj Haško zo skupiny Sto múch, Peťo Tomi, Michal Brandys a speváčkin manžel Roman Šoltys, ktorý sa zároveň postaral o výsledný zvuk a produkciu. Album nahrala kapela v zložení Lukáš Krivda (bicie), Lukáš "Kolja" Kolivoška (basa), Mária Šabáková (akordeón), Michal Brandys (husle), Lukáš Hirko (gitara) spolu s ďalšími hosťami.  

Okrem autorských skladieb a úprav ľudových piesní je na albume aj nová verzia skladby AndrejJobusČapila, zabila. O aranžmány a úpravy sa postarali Matúš PavlíkViliam Stanek, či Michal Kentoš. Textársky Veroniku doplnil jej brat Peter RabadaVlado Krausz a poetka Silvia Kaščáková

Fanúšikovia na nahrávke okrem spomínaného prvého singla nájdu aj piesne Zabudni, Lúka a Husičky, ktoré Veronika Rabada zverejnila počas posledného roka a pol spolu s videoklipmi. Jej najnovším zverejneným videom je koncertná verzia skladby Ľúbim cigána Jána, ktorá tiež nechýba na albume.


Veronika s kapelou od vydania albumu intenzívne koncertuje po Slovensku a popri tom postupne pripravuje a nahráva Vianočný album, ktorý predstaví už tento rok na sérii zimných koncertov.

"Bude to iné než bežné koncerty. Organizujeme si to celé sami a určite to bude náročné na čas a energiu, ale aj tak sa na to veľmi tešíme. Okrem toho už mám v hlave ďalšie projekty a nápady, ktoré sa nám dúfam podarí zrealizovať v budúcom roku," dodala na záver Veronika Rabada.

Vypočujte si album Lúka na Deezeri:



Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol PR manažér Rado Mešša. Viac sa dozviete na oficiálnych stránkach speváčky www.rabada.sk a www.facebook.com/veronikarabada.