Nový bratislavský festival Lovestream prinesie v druhý júnový víkend do Bratislavy tri dni skvelej hudobnej nádielky na futbalovom štadióne Tehelné pole. Kým nedeľný záver podujatia bude patriť funk-rockovým legendám Red Hot Chili Peppers, o vrchol sobotného večera sa postará jedna z najväčších a najžiadanejších popových hviezd súčasnosti Dua Lipa.

Koncert britskej speváčky na Lovestream Festivale sa uskutoční v sobotu 11. júna 2022. Predaj vstupeniek sa začne v pondelok 20. decembra o 10:00 exkluzívne v sieti Predpredaj.sk. Najrýchlejší fanúšikovia si lístky na státie budú môcť zakúpiť v cene 69 eur (Lucky Love vstupenky), následne bude cena vstupeniek od 79 eur, podľa typu vstupenky.

"Verím, že fanúšikovia ocenia multižánrovosť nášho nového festivalu a prvotriednu kvalitu sobotňajšieho headlinera. My sa už teraz tešíme, že takmer na dotyk, vzhľadom na veľkosť nášho národného štadióna, si fanúšikovia vychutnajú hitmi nabitú šou jednej z najžiadanejších umelkýň súčasnosti, ktorou Dua Lipa jednoznačne je," hovorí organizátorka festivalu Silvia Nemčovičová.

Prečítajte si: Dua Lipa na Szigete všetkým neprajníkom vyrazila dych. Prilákala 75-tisíc ľudí


Dua Lipa
sa prvýkrát dostala do pozornosti v roku 2015 skladbou Be The One. Nasledovali single Last DanceHotter Than Hell a Blow Your Mind (Mwah) a potom už prišiel hit New Rules (2017), ktorý z nej urobil najmladšiu speváčkou s dosiahnutou jednou miliardou zhliadnutí na Youtube a ako sama hovorí, bola to "pieseň, ktorá mi zmenila život".

Nasledoval ďalší megahit IDGAF a z britského dievčaťa s kosovskými koreňmi sa razom stala žiadaná megastar, o ktorú prejavili záujem najväčšie hviezdy hudobného priemyslu. Účinkovala v nahrávkach Seana Paula, Martina Garrixa alebo Calvina Harrisa. Na eponymnom albumovom debute má dokonca duet s Chrisom Martinom z Coldplay.

V roku 2018 bola ako prvá umelkyňa päťkrát nominovaná na BRIT Awards a odniesla si dve hlavné ceny pre Najlepšiu britskú speváčku a Britský objav roka. Nasledujúci rok získala Grammy pre Najlepšieho nováčika a za pieseň Electricity v spolupráci so Silk City získala Grammy za Najlepšiu tanečnú nahrávku.


Koncom roka 2019 vydala hit Don't Start Now a ešte pred vydaním očakávaného druhého albumu sa predstavila na udeľovaní cien MTV Europe Music Awards, ARIA a American Music Awards. Následne na jar 2020 vydala očakávaný album Future Nostalgia, ktorý sa stal jedným z najpredávanejších albumov minulého roka. Priniesol jej tiež päť nominácií Grammy Awards a ďalšiu cenu do zbierky za Najlepší popový vokálny album.

Album Future Nostalgia s hitmi ako Don't Start Now, Physical, Break My Heart či Levitating dosiahol len za prvý týždeň 294 miliónov streamov a aktuálne majú jej skladby spolu už viac ako šesť miliárd prehratí. Dua Lipa drží rekord za najviac streamovaný album za jeden deň od britskej umelkyne a je celosvetovo najpočúvanejšou britskou umelkyňou na Spotify.

Recenzia: Dua Lipa vracia lesk tanečnému popu. Future Nostalgia je album, ktorému nič nechýba 

Lovestream Festival prináša agentúra Silvi Production v spolupráci s Marcelom Avramom a Concerts East.

Prečítajte si tiež:

Seriál článkov o tvorbe nedeľného headlinera festivalu Red Hot Chili Peppers

IMT Smile na Lovestream Festivale doplnia české hviezdy Lucie, Kryštof i Čechomor

Vstupenky:  


Zdroj: Predpredaj.sk (Hudba.sk edit)
Foto: PR

Súvisiaci interpreti: Dua Lipa