Aktuálne prebiehajúce turné americkej raperky Nicki Minaj sprevádzala jedno fiasko za druhým. Už minulý rok úplne zrušila americkú časť turné, no ani tá európska nejde úplne podľa plánu. Po zrušenom koncerte na Slovensku a vo Francúzsku naštvala v piatok aj svojich írskych fanúšikov.

Ak niekto po zrušených koncertoch v Bratislave a vo francúzskom Bordeaux stále veril tomu, že išlo len o obrovskú smolu a Nicki Minaj a jej tím v tom sú nevinne, tak ho zrejme o ich neprofesionalite definitívne presvedčil piatkový koncert v Dubline. Ten totiž raperka tiež zrušila po tom, ako svojich fanúšikov nechala dlhé hodiny čakať. Kým na Slovensku a vo Francúzsku sa kuriózne vyhovorila na nedostatok elektriny na štadiónoch, tentokrát za zrušenie koncertu môže počasie. Kvôli rozbúrenému moru vraj nebolo možné dopraviť kamióny s technikou do írskeho Dublinu načas.

Do Írska ani neprišla

Koncert bol zrušený zhruba hodinu predtým, ako mali byť otvorené brány haly, keďže na rozdiel od Bratislavy a Bordeaux pódium ani nezačali stavať. No aj tak trvalo oznámenie zrušenia koncertu zbytočne dlho a stovky najvernejších fanúšikov čakali priamo pred halou celé hodiny zbytočne. Samotná Nicki Minaj dokonca ani len nepricestovala do Írska. Spomedzi trojice zrušených koncertov tak fanúšikovia v Bratislave dopadli v podstate najlepšie, pretože raperka ich aspoň osobne pozdravila a ospravedlnila sa im, čoho sa ľudia v Bordeaux ani v Dubline nedočkali.

Tak ako v Bratislave, aj v prípade Dublinu išlo o koncert, ktorý nasledoval hneď na druhý deň po tom predošlom, ktorý sa konal v anglickom Birminghame. Čo sa týka dôvodu zrušenej šou, výhovorka s počasím je na rozdiel od elektriny aspoň uveriteľná. Už v článku o bratislavskom fiasku sme však upozorňovali na to, že ísť na turné len s jednou produkciou, keď má hviezda naplánované niektoré koncerty v rôznych mestách dva dni po sebe, je neštandardné a nezodpovedné. Nepredvídateľné okolnosti a zdržania sa skrátka dejú a treba s nimi počítať, preto veľké profesionálne kapely nenechávajú nič na náhodu a na turné s takto nabitým kalendárom bežne jazdia dve sady kamiónov s technikou.

Pozná Nicki rozdiel medzi leteckou a kamiónovou dopravou?

Manažment Nicki Minaj by si mal v budúcnosti naštudovať mapu Európy vopred a buď jej termíny koncertov naplánovať realistickejšie s ohľadom na presuny alebo investovať do dvoch produkcií. Za týchto okolností je totiž dnes už úplne jasné, že dôvodom zrušených koncertov bolo tragicky zlé plánovanie amerického tour manažmentu a nie nepripravenosť miestnych usporiadateľov, na ktorú sa raperka vyhovárala v Bratislave a Bordeaux.

Keď vznikne meškanie produkcie, je to vždy veľký problém a množstvo zbytočného čakania a stresu nielen pre lokálnych promotérov, ale aj pre samotných fanúšikov. 36-ročnej raperke sa to však na The Nicki Wrld Tour deje úplne bežne. Aj koncerty, ktoré nezrušila, mali totiž vo viacerých mestách niekoľkohodinový posun oproti plánovanému začiatku. Situácia bola "napínavá" aj v prípade nedeľného koncertu v škótskom Glasgowe, no ten sa napokon napriek obavám šíriacim sa na sociálnych sieťach uskutočnil.

Vtipne v tomto kontexte vyznieva fakt, že len pár dní pred zrušeným írskym koncertom sa Nicki Minaj na svojom Instagrame chválila tým, že za jeden deň stíha otočiť Londýn, Rím a Birmingham. Samozrejme, išlo len o osobnú leteckú dopravu, nie o presuny kamiónov s technikou. V tejto oblasti sa zdá, že o realite nemá veľa poňatia. Ale na konci najtrápnejšieho turné roka bude snád o niečo múdrejšia.

Autor: Dušan Marko
Foto: Facebook.com/nickiminaj

Súvisiaci interpreti: Nicki Minaj