Záver roka na slovenskej scéne patrí bezpochyby Vecovi a jeho novému albumu Stereo Farbo Slepo, ktorý vyšiel koncom minulého týždňa. Od funkčného veterána sme sa navyše dočkali aj nového klipu k skladbe Kúsky Mňa. V USA zas nové videá predstavili napríklad Sean Price, Alicia Keys, Talib Kweli alebo KiD CuDi.

Vec je jedným z najoriginálnejších slovenských interpretov bez ohľadu na žáner. Ďalším dôkazom tohto tvrdenia je skladba Kúsky Mňa, respektíve videoklip k nej. Branči Kováč sa totiž rozhodol nahrať track o svojich tričkách a príbehoch, ktoré sa k nim viažu. Skladba samozrejme pochádza zo spomínanej novinky Stereo Farbo Slepo, o ktorej si môžete viac prečítať TU.

Vec feat. Škrupo - Kúsky Mňa

Vianočných skladieb je teraz všade viac než dosť a svojou trochou sa rozhodol prispieť aj Sean Price. Každému, kto aspoň trochu pozná tvorbu tohto rodáka z Brooklynu, však musí byť hneď jasné, že v jeho prípade nepôjde o žiadnu tradičnú záležitosť. Naopak Sean P! sa v novom animovanom videu predstavil ako Grinch, ktorý Vianoce nenávidí.

How Sean Price Stole Christmas

Alicia Keys približne pred mesiacom vydala svoju piatu štúdiovku Girl On Fire, na ktorej sa nachádza aj pieseň Brand New Me. Práve tú si 31-ročná speváčka vybrala ako ďalšieho adepta na videoklip, ktorý si môžete pozrieť práve teraz.

Alicia Keys - Brand New Me

Naopak nový album Taliba Kweliho s názvom Prisoner Of Consciousness vyjde po viacerých odkladoch až na budúci rok, člen formácií Black Star, Reflection Eternal a Idle Warship nám však čakanie naň skracuje aspoň prostredníctvom nového videa k skladbe Outstanding s hosťujúcim Ryanom Lesliem.

Talib Kweli feat. Ryan Leslie - Outstanding

Budúci rok by sme sa mali dočkať aj tretej sólovky od KiD CUDiho. Album bude niesť názov Indicud a nachádzať sa na ňom bude aj track King Wizard, ku ktorému sa Cudder rozhodol nakrútiť video.

KiD CuDi - King Wizard

Ďalším rapperom, ktorý momentálne pracuje na novom albume, je kanadský Classified. Od neho sme si začiatkom novembra predstavili video k prvému singlu Anything Goes. Druhou ochutnávkou zo stále nepomenovanej nahrávky sa stala skladba Inner Ninja, ktorá sa dostala na internet taktiež hneď vo vizuálnej podobe.

Classified feat. David Myles - Inner Ninja

Dve najvýraznejšie skladby z albumu Reloaded od Roc MarcianaEmeralds a 76. Kým však k prvej menovanej vznikol klip už dávno pred vydaním samotného albumu, na vizuál k 76 sme si museli počkať až doteraz. Ako je už u tohto rappera dobrým zvykom, znova ide o klasické pouličné video, v ktorom tentoraz zaujmú predovšetkým kone.

Roc Marciano - 76

Jedným z množstva interpretov, ktorí si túto jeseň rozšírili diskografiu, je aj Saigon. Ten 6. novembra vydal nahrávku The Greatest Story Never Told Chapter 2: Bread & Circuses, z ktorej pochádza aj skladba Plant The Seed (What U Paid For). A práve k tej sa Saigon rozhodol nakrútiť svoj najnovší klip.

Saigon - Plant The Seed (What U Paid For)

Týždenný prehľad noviniek na hip-hopovej scéne vychádza vždy vo štvrtok. Ak chcete aj vy prispieť svojimi tipmi na kvalitnú hudbu v tomto žánri, kontaktujte nás na adrese redakcia@hudba.sk.

Autor: Miguel Mitchél
Foto: Facebook.com/ozajstnyVec

Súvisiaci interpreti: Alicia Keys, Vec