Spoločnosť Fuego Entertainment získala 8 doposiaľ nevydaných skladieb The Beatles, ktoré boli nahrané na pásku počas jedného z ich prvých spoločných koncertov v roku 1962.

Vzácna kazeta obsahuje celkovo 15 skladieb a je vôbec prvou nahrávkou zo živého koncertu The Beatles. Koncert sa odohral v Star Clube v Hamburgu a bol to jeden z prvých koncertov v slávnej zostave John Lennon, Paul McCartney, George Harrison a Ringo Starr. Práve bubeník Ringo tesne pred týmto koncertom nahradil zakladajúceho člena Petea Besta.

Star Club koncom 50. a začiatkom 60. rokov minulého storočia nahrával väčšinu kapiel, ktoré tam odohrali svoje koncerty. V zmluvách o vystúpení bola zahrnutá aj dohoda o nahrávaní, čiže klub fakticky od kapiel odkúpil autorské práva na vydanie týchto nahrávok. Väčšina z nich potom vychádzala pod hlavičkou nemeckého vydavateľstva Polydor.

Originálnu kazetu live vystúpenia The Beatles však od Star Clubu odkúpil Jeffrey Collins z britskej bookingovej agentúry Collins Organization, ktorý plánoval nahrávku použiť jednak na propagáciu Star Clubu v Británii, ako aj na propagáciu The Beatles iným klubom. Tí to však o niekoľko mesiacov podpísali výhodnú zmluvu s EMI a po veľkých úspechoch v nasledujúcich rokoch takúto propagáciu príliš nepotrebovali.

Kazeta zostala "stratená" v jeho osobnej zbierke až do roku 1994, kedy sa vydaním raritných nahrávok z archívu BBC obnovil záujem o The Beatles a Jeffrey sa rozhodol stratenú kazetu nájsť. Po dlhých rokoch sa táto kazeta napokon dostala až do rúk Fuego Entertainment, ktorí ju v najbližšom čase plánujú vydať v spolupráci so súčasnou firmou Jeffreyho Collinsa Echo Vista Group.

"Som rád, že som dostal príležitosť pracovať s takýmito profesionálnymi obchodníkmi z Fuego Entertainment a skutočne sa teším na rozbehnutie nášho spoločného podniku a dosiahnutie cieľov, ktoré sme si stanovili." - pochvaľuje si spoluprácu Jeffrey.

Na historicky prvý koncert vtedy ešte pomerne neznámej kapely sa prišlo v roku 1962 do Star Clubu pozrieť len asi 20-30 ľudí. Dnes má však táto staručká nahrávka cenu zlata, pretože sa na nej nachádzajú nielen raritné verzie skladieb ako 'A Taste of Honey', 'Hippy Hippy Shake', 'Money', Twist and Shout' a 'I Saw Her Standing There', ale aj doposiaľ nevydané piesne a covery ako Paul McCartneyho verzia skladby 'Lovesick Blues' od legendy country a blues Hanka Williamsa či George Harrison spievajúci 'Do You Believe' od Mauricea Williamsa.

Zdroj: Fuegoentertainment.net, Music-news.com, Money.cnn.com, wikipedia.org