Pre Živé kvety je jún kľúčový mesiac – skupina počas šiesteho mesiaca nahráva svoj šiesty štúdiový album, a 13. júna v klube Za zrkadlom natočia aj živé DVD. Štúdiový album a koncertné DVD vydáva nezávislé vydavateľstvo Slnko records na jeseň tohto roku. Nahrávanie DVD bude zároveň posledným bratislavským koncertom kultovej skupiny pred jesenným krstom nového albumu.

Živé kvety založili pred štrnástimi rokmi herečka a speváčka Lucia Piussi, a gitarista Peter Bálik, ktorí sa medzičasom vypracovali na dokonalý tvorivý tandem. Hoci kapela má dlhú históriu, albumy nahráva až v posledných rokoch, keď vďaka svojim novým členom našla svoju pravú tvár.

"Tri akordy a pravda, takto pomenovala svoje zbrane Patti Smith. Živé kvety za posledné roky vyrástli v poetickú jednotku podobne pádnych princípov. Kľúčovým pôvabom skupiny je paradox – jedným pólom je osobná náklonnosť k poézií a obyčajnému bigbítu, druhým nutkanie vykričať to, čo dnes na Slovensku znie až priveľmi ticho." - napísal o minuloročnom albume 'Bez konca' český kritický týždenník Respekt.

Do repertoáru Živých kvetov medzitým pribudli pesničky aj z pripravovaného albumu. Nahrávanie živáku bude samostatným, vyše dvojhodinovým koncertom skupiny. Koncert s nahrávaním DVD sa uskutoční v piatok 13. júna o 19:00 v klube Za zrkadlom v DK Zrkadlový háj na Rovniankovej 3, predpredaj lístkov za špeciálnu cenu 100 Sk sa už začal v sieti Ticketportal a v predajniach Dr. Horák a Artforum. Kvôli nahrávaniu živého koncertu je počet vstupeniek limitovaný – ak sa chcete pred letom nabiť energiou, bigbítom a poéziou, neváhajte.

Informácie pre Hudba.sk poskytol Elek Kubicskó zo Slnko Records. Viac informácií nájdete na stránkach www.slnkorecords.sk.