Laco Lučenič je na slovenskej hudobnej scéne aktívny vyše tridsať rokov, nové trendy však neprestáva sledovať. Na konci decembra 2007 vydal štúdiový album s názvom XLL. Spolupracuje s mladými hudobníkmi (Isobutane, B-complex), vyzdvihuje fenomén internetu, so zanietením rozpráva o rock´n´rolle 60. rokov, ale aj súčasnej elektronike. Múdry, rozhľadený, produktívny a zábavný.


Hudobné úlety (9.) - Laco Lučenič

Scenár: Andrea Gajdošová, Pino Ungvölgyi
Kamera, strih, réžia: Tomáš Juríček, Maroš Šlapeta
Zvuk: Marek Lacena
Hudobná dramaturgia: Pino Ungvölgyi
Hudba: Laco Lučenič (Možno áno, Ľavou zadnou, Krídla, Wanted sp verzia)
Použité fotografie: Tomáš Juríček, Vlado Kníž, Michal Černý, Satisfactory, GAJJA
Podporili: Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe, Rádio_FM,
Powered by O2
© 2008 Voices

Videorozhovor s Lacom Lučeničom je v poradí už deviatym filmom zo série Hudobné úlety, ktorú pripravuje a na internete publikuje Nezisková organizácia Voices. Videofilmy z produkcie Voices sú o rozmanitých myšlienkach, ktoré dokážu tvoriví a aktívni ľudia na Slovensku realizovať. V dvoch sériách videí Nápad sa ráta a Hudobné úlety ponúka Voices príležitosť dozvedieť sa užitočné fakty a spoznať zaujímavých ľudí.

Navyše neformálnym spôsobom predstavuje autentické prostredie, kam ste sa možno ešte nedostali – bývanie ľudí s mentálnym postihnutím, večer dizajnérov a architektov Pecha Kucha Night, alebo miesta, na ktorých tvoria a hľadajú inšpiráciu mladí alternatívni hudobníci. Videá v produkcii Voices postupne nachádzajú svojich pravidelných divákov a podnecujú diskusiu na témy, ktoré táto organizácia mladých profesionálov pokladá za povšimnutiahodné a niektorých aj motivujú zapojiť sa a pomôcť.

Hudobné úlety – www.voices.sk/hudobne_ulety
Zo série Hudobné úlety bolo doposiaľ zverejných devať videorozhovorov s predstaviteľmi slovenskej alternatívnej a elektronickej scény: Foolk, The Swan Bride, Tibor Holoda, Lavagance, Isobutane, The Uniques, Modré Hory, The Infants a zatiaľ posledný - Laco Lučenič. Celkovo je v pláne konečný počet 20 videí.

Pravidelným doplnkom k Hudobným úletom je spravodajský Newsletter Úletky, ktorý každý týždeň prináša stručný prehľad o novinkách na slovenskej alternatívnej scéne.

"Kultúrne dianie na Slovensku je aj napriek limitovaným finančným možnostiam stále živé a pozoruhodné. V Hudobných úletoch predstavujeme rozhovory s mladými talentovanými hudobníkmi a muzikofilmi, ktorí prinášajú na slovenskú alternatívnu scénu svojské projekty. V snahe neprispôsobiť sa masovej obľúbenosti sú protipólom hudobného vkusu, ktorý nám svojou dramaturgiou deformuje väčšina komerčných médií," hovorí o cykle rozhovorov Andrea Gajdošová, projektová manažérka Voices, n.o.

Vďaka čerstvej spolupráci s Voices vám Hudba.sk prinesie v najbližších dňoch a týždňoch aj zvyšných 11 videofilmov. Nové video pribudne vždy v piatok - najbližšie to bude už tento piatok rozhovor so šéfom labelu Wagon Records, bývalým členom Le Payaco a súčasným členom kapely Diego - nie príliš výrečným Martinom Stempelom. Sme zvedaví ako si s ním Voices poradia.

Viac informácií o Neziskovej organizácii Voices ako aj staršie vydania Hudobných úletov nájdete na stránke www.voices.sk.

Súvisiaci interpreti: Laco Lučenič