Americký hudobník Moby prezradil detaily o novinke 'Wait For Me', ktorá vyjde 30. júna. Na albume začal pracovať pred rokom, uviedol na svojej internetovej stránke. Všetko chcel nahrať sám doma, a preto pracoval v domácom štúdiu v New Yorku. Tentoraz sa nezameral na komerčný úspech. Chcel nahrať to, čo má rád, a dosiahnuť tak, aby bol album "tichší, melodickejší, smutnejší a osobnejší".

"Kreatívnym podnetom bol príhovor Davida Lyncha na odovzdávaní filmových cien BAFTA vo Veľkej Británii v roku 2007," napísal Moby.

Svojmu obľúbenému filmovému režisérovi, autorovi snímok ako 'Duna' (1984) či seriálu 'Mestečko Twin Peaks' (1990), poslal singel 'Shot In The Back Of The Head' s odkazom: "Prosím, robte s tým, čo chcete". Lynch k inštrumentálnej skladbe vytvoril čiernobiely animovaný klip, ktorý je podľa hudobníka "veľmi temný a krásny".


Moby: 'Shot In The Back Of The Head' (2009)

Hudobník okrem toho požiadal fanúšikov a fanúšičky, aby si jeho novinku vypočuli aspoň raz celú od začiatku do konca. "Tvrdo som pracoval na tom, aby som album nahral a naaranžoval ako súdržnú prácu," vysvetlil.

Tracklist nahrávky 'Wait for me':
1. Division
2. Pale Horses
3. Shot In The Back Of The Head
4. Study War
5. Walk With Me
6. Stock Radio
7. Mistake
8. Scream Pilots
9. jltf 1
10. jltf
11. A Seated Night
12. Wait For Me
13. Hope Is Gone
14. Ghost Return
15. Slow Light
16. Isolate

Zdroj: SITA, Youtube.com
Foto: Music-news.com

Súvisiaci interpreti: Moby