Milovníci jazzovej hudby sa majú na čo tešiť. Už onedlho dostanú jedinečnú príležitost vychutnať si vystúpenie jedného z najvýznamnejších svetových basgitaristov súčasnosti. Steve Clarke odohrá spolu so svojím triom na Slovensku v máji tri koncerty.

Na slovenských pódiách vystúpi Clarke ako vedúca osobnosť formácie Steve Clarke Trio, v ktorom ho dopĺňa hráč na klávesy Pat Marafiote a bubeník Chris Stanley. Trio, ktoré uvidia diváci 3. mája v košickom Veritase, 7. mája v Amfiteátri Banskej Štiavnice a 8. mája v Klube 77 v Banskej Bystrici, momentálne pracuje na novom albume spolu s Mikeom Sternom.

Steve Clarke, basgitarista z Bridgeportu v Connecticute, pochádza z hudobníckej rodiny, začínal v lokálne známych skupinách a postupom času sa dostal medzi najlepších. Začínal s interpretmi ako The Drifters, The Coasters, Mary Wells, Ben E. King a mnoho ďalších...

Pôvodne hral na bicie, ktoré začal aj študovať a až na škole sa zamiloval do basovej gitary, kde sa jej začal naplno venovať. Po tom ako vyštudoval Housatonic Community College, začal spolupracovať s Lacom Deczim a jeho skupinou Celula New York, ktorá mu pomohla výrazne sa zviditeľniť. Zakaždým vypredávali svojimi európskymi šnúrami koncertné sály v Nemecku, Česku, Rakúsku aj na Slovensku.

V roku 1999 vydal svoj debutový album, ktroý sám aj produkoval a nahrával. Kritiky mu vydláždili cestu na vrchol rebríčkov a ponuky na spoluprácu sa mu len tak hrnuli. Založil si vlastnú nahrávaciu spoločnosť Hop-N-Bop, dodnes spolupracuje s množtsvom významných osobností hudby: Mike Stern, Willie Randall, alebo Charles Dukes a okrem toho koncertuje s vlastným triom.


Steve Clarke Trio: 'Bass Solo' (Hard Rock Cafe, Bukurešť, Rumunsko)

Na všetkých troch koncertoch bude hosťovať banskobystrická skupina Kubiz, ktorú si Steve Clarke osobne vybral.

Voľné vstupenky jeden z troch na koncertov podľa svojho výberu môžete vyhrať v našej súťaži.

Informácie pre Hudba.sk poskytla Zuzana Kudlová z DKC Veritas v Košiciach. Bližšie informácie nájdete na stránkach www.cinefil.sk a www.myspace.com/dkcveritas.

Text: -red-
Foto: archív Hudba.sk