Nemecká kapela Scorpions vyskúša novú svetelnú a zvukovú techniku počas košického koncertu, ktorý sa uskutoční 23. apríla o 19:00 v Steel Aréne. Ako prezradil Michal Očovan z agentúry EPG Rock On!, kapela im poslala nové požiadavky na aparatúru len týždeň pred koncertom. Pódium musia zväčšiť o 80 štvorcových metrov.

Pre nové LED steny, ktoré si kapely privezie so sebou, musia postaviť dve rampy navyše. Ako hostia sa predstaví maďarská legendárna kapela Omega, spevák Petr Kolář z Čiech a brazílsky hudobník André Matos.

Najznámejšia nemecká skupina Scorpions vznikla v roku 1965 v Hannoveri. Založil ju vtedy ako 17-ročný chlapec Rudolf Schenker. Spevák a skladateľ Klaus Meine a Michael Schenker prešli do Rudolfovej kapely Scorpions na prelome rokov 1969 a 1970 z hannoverskej formácie Copernicus.

Nerozlučná dvojica Schenker a Meine tak položili základný kameň pre nastávajúcu úspešnú kariéru "škorpiónov". Cestu k medzinárodnému úspechu si Scorpions otvorili debutovým albumom 'Lonesome Crow'. Postupne dobyli Japonsko, Veľkú Britániu aj Ameriku.

V roku 1984 si ako prvá a jediná nemecká hardrocková formácia zahrali tri razy po sebe v newyorskej Madison Square Garden. Vo východnom bloku sa predstavili v roku 1986 v Budapešti a o dva roky neskôr si podmanili vtedajší Sovietsky zväz. V Leningrade odohrali po sebe desať vypredaných koncertov. Rusov si získali natoľko, že v auguste 1989 vystúpili v rámci festivalu na moskovskom štadióne Lužniky po boku Ozzyho Osbourna, Bon Joviho či Cinderrely.

Pocity z Moskvy Klaus Meine pretavil hneď v septembri do svetoznámeho hitu Wind Of Change, ktorý sa stal "soundtrackom pádu železnej opony, pádu komunizmu a ukončenia studenej vojny". Pieseň nahrali Scorpions aj v ruskej verzii, čím si získali prominentného fanúšika - Michaila Gorbačova, ktorý ich v roku 1991 privítal v Kremli.

V roku 2006 Scorpions odohrali na najväčšom metalovom festivale na svete Wacken Open Air jedinečný 3,5-hodinový koncert, na ktorom im hosťovali bývalí členovia Herman Rarebell, Ulrich Roth a Michael Schenker.

Po 35 rokoch od vydania prvého albumu nahrali Scorpions platňu 'Humanity Hour I'.

Zdroj: SITA
Foto: The-Scorpions.com

Súvisiaci interpreti: Scorpions