Banskobystricko–košická skupina Mukatado, ktorá sa stala najväčším objavom slovenskej časti Eurovízie, podpísala exkluzívnu zmluvu s vydavateľstvom Sony Music a koncom júna 2009 vydá svoje debutové CD 'Vo výšinách'.

Album bude obsahovať 13 skladieb, na ktorých ako producent spolupracoval Vladimír "Randy" Gnepa spolu s Peťom Dobríkom a Róbertom Tkáčom.

Väčšinu pesničiek si ako autorka hudby zložila samotná speváčka Janka Kozáková. Na niektorých sa však autorsky podieľali aj gitarista Peťo Dobrík, bubeník Róbert Tkáč a hráč na klávesy Martin Ferenčík.

Pesničky otextovala speváčka Janka Kozáková, gitarista Peťo Dobrík, tromi textami prispel na album 'Vo výšinách' aj známy slovenský textár Vlado Krausz. Jediný anglický text, ktorý sa na CD nachádza, napísala Jankina sestra – Lenka Kozáková. Na nahrávanie si kapela pozvala viacerých hostí – basgitaristu Martina Gašpara, perkusionistu Igora "Ajdžiho" Saba a gitaristu Romana Mečiara.

V týchto dňoch sa do rádií dostane pilotný singel 'Ja sa mám' - skladba, s ktorou bola skupina Mukatado úspešná aj v autorskej hudobnej súťaži Eurovision Song Contest 2009.

--
Zdroj: Sony Music
Foto: Lukáš Kimlička

Súvisiaci interpreti: Mukatado