Spoločnosť Palace Cinemas Slovak Republic pripravila v rámci projektu Palace Classics ďalšiu opernú lahôdku. 3. februára si môžete na veľkom plátne v Auparku vychutnať premietanie talianskej opery Rigoletto v prevedení špičkových operných spevákov ako Leo Nucci a Nino Machaidzeová. Vďaka vynikajúcej kvalite obrazu a zvuku Vám neunikne jediný detail tohto majstrovského diela.

Dej opery rozpráva tragický príbeh dvorného šaša Rigoletta, ktorý svojím nerozvážnym konaním pripraví o život svoju milovanú, nádhernú dcéru Gildu. Rigoletto patrí medzi najhranejšie diela Giuseppe Verdiho a je prvou z trojice populárnych opier spolu s dielami Trubadúr a La Traviata.

Rigoletto (záznam predstavenia v Teatro Regio di Parma)
streda 3. februára 2010 o 19:00 v Palace Cinemas Aupark
(informácie o premietaní: opera, záznam v HD kvalite, dĺžka - 2 hodiny, 1 prestávka)

Hrajú: Leo Nucci (Rigoletto), Nino Machaidze (Gilda), Francesco Demuro (Il Duca di Mantova), Marco Spotti (Sparafucile)
Dirigent: Massimo Zanetti
Réžia: Stefano Vizioli
Scéna a kostýmy: Pierluigi Samaritani

Súťaž o vstupenky na premietanie opery Rigoletto prebieha TU.

Projekt Palace Classics prenáša divákov do sveta opery a baletu prostredníctvom priamych prenosov a HD záznamov z milánskej La Scaly, španielskeho Liceu Barcelona, rakúskeho Salzburg Festival či ruského Balletu Mariinsky Kirov. Prvým premietaním bol práve záznam opery La Traviata, po ňom nasledovalo live premietanie svetoznámej opery Carmen, ktorá zožala veľký divácky úspech. Tretie stretnutie milovníkov vážnej hudby sa v Palace Cinemas v Auparku uskutoční práve dnes - o 19:00 je na programe záznam z baletného predstavenia Labutie jazero.

Redakciu Hudba.sk informovala Lucia Wallnerová z Palace Cinemas Slovak Republic. Viac informácií o programe projektu Palace Classics nájdete na Palacecinemas.sk/classics.