Záujemcovia o jazz sa aj tento rok môžu prihlásiť Letnú jazzovú dielňu. Ako napovedá samotný názov, ide o workshop určený nielen pre jazzmanov a budúcich jazzmanov, ale aj pre všetkých priaznivcov tohto žánra, ktorí sa chcú o jazzovom speve, harmónii, prejave a hre dozvedieť viac.

Letná jazzová dielňa sa tradične uskutoční v priestoroch bratislavského Konzervatória na Tolstého 11. Dátum tento rok pripadol na 5.- 7. júl 2010. Podujatie organizuje Slovenská jazzová spoločnosť v spolupráci s Konzervatóriom v Bratislave. V tomto roku sú na obohatenie Letnej jazzovej dielne okrem domácich stálic opäť pozvané aj zaujímavých hudobníkov zo zahraničia.

gitara - David Dorůžka (ČR), Daviddoruzka.com
harmónia - Matúš Jakabčic
spev - Marek Balata (PL), Balata.art.pl
bicie - Martin Valihora (zatiaľ nepotvrdené)
saxofón - Karlheinz Miklin (AT), Miklin.mur.at
klavír - Pavel Wlosok (ČR, USA), Pavelwlosok.com, Assistant Professor of Jazz, School of Music, Western Carolina University, Cullowhee, NC, USA
basgitara, kontrabas - Juraj Griglák (zatiaľ nepotvrdené)
trúbka - Juraj Bartoš (zatiaľ nepotvrdené)
husle - Stanislav Palúch

Ďaľší lektori pribudnú podľa počtu prihlásených frekventantov. Je nutné dopredu sa prihlásiť! Prihlášky môžete posielať na e-mailovú adresu sjs@gti.sk.

Letná jazzová dielňa
Miesto: Konzervatórium, Tolstého 11, 811 06 Bratislava
Začiatok: prezentácia a rozdelenie do tried v pondelok 5. 7. 2010 o 10:00, výučba od 13.00
Následne výučba každý deň medzi 9:00 – 12:00 a 13:00 – 17:00, v piatok 9. 7. do cca. 16:00
Je potrebné doniesť si notový zošit a nástroj (bubeníci paličky).

Fotografie z minulého ročníka nájdete na Facebooku.

Redakciu Hudba.sk informovala Katarína Ovseníková zo Slovenskej jazzovej spoločnosti. V prípade ďaľších otázok sa informujte na na vyššie uvedenej e-mailovej adrese.