Americká rocková skupina Korn vyzýva hudobníkov na bojkot produktov britskej energetickej spoločnosti BP, ktorá je zodpovedná za ekologickú katastrofu v Mexickom zálive. Spevák formácie Jonathan Davis v piatok vyhlásil, že už dal dohromady niekoľko interpretov, s ktorými sa dohodol, že na svojich koncertných turné nebudú ich autobusy a kamióny tankovať na čerpacích staniciach BP. Súhlasili s tým napríklad skupiny Creed a Backstreet Boys či excentrická speváčka Lady GaGa.

Svetoznámi herci, herečky, hudobníci či moderátori sa do boja proti ropnej škvrne zapájajú aj inými spôsobmi. Napríklad v pondelok 21. júna na CNN odvysielajú dvojhodinový program s názvom Disaster in the Gulf: How You Can Help, ktorého moderátorom bude Larry King. Špeciálne pri tejto príležitosti vystúpi hudobník Sting.

Do kampane sa zapoja i hviezdy ako Justin Bieber, Cameron Diaz, Lenny Kravitz, Ryan Secreast, Ted Danson, Tim McGraw, Alyssa Milano, Victoria Principal, Robert Redford alebo Pete Wentz.

Spoločnosť BP v stredu 16. júna súhlasila, že zaplatí 20 miliárd dolárov do fondu, z ktorého sa budú uhrádzať straty, ktoré ľudia utrpeli v dôsledku ekologickej katastrofy. BP chce do konca júna odčerpať z vrtu v Mexickom zálive denne viac než 50-tisíc barelov (8 miliónov litrov) ropy.

--
Zdroj: SITA
Foto: Korn.com

Súvisiaci interpreti: Backstreet Boys, Creed, Justin Bieber, Korn, Lady Gaga, Lenny Kravitz, Sting