Festival hudby, spevu a tanca patriaci všetkým generáciám a jeden z najstarších slovenských hudobných festivalov Červeník oslávi 6. a 7. augusta svoje 45. výročie. K avizovanej glamrockovej legende The Glitter Band a diskotékovej hviezde 70-tych a 80-tych rokov Boney M., pribudol i tridsaťpäťnásobný Zlatý a Český slávik Karel Gott - čo hovorí v sedemdesiatke na svoju festivalovú premiéru?

"Je to pravda, na festivale budem prvýkrát – je to výnimka. Zapáčila sa mi myšlienka tohto festivalu, 45 rokov hudobných slávností, rôznorodé štýly – to ma zaujalo, môžem povedať, že sa veľmi teším," netajil svoju radosť spevák, ktorý je na hudobnej scéne už viac ako 50 rokov a za ten čas sa stal fenoménom, aký nemá u nás ani nikde inde na svete obdoby, pričom skúšanie nových projektov a aranžmánov sa uňho stáva čoraz vítanejším.

Karel Gott zavíta do Červeníka so svojim doprovodným big bandom pod názvom Boom! Band a s najväčšími hitmi svojej bohatej speváckej kariéry. Sľubuje dvojhodinové koncertné vystúpenie, v ktorom nebudú chýbať hitovky Když muž se ženou snídá, Je jaká je, Bum,bum,bum - Dám dělovou ránu, Pretty Woman, Lady Karneval, Zůstanu svůj či Kávu si osladím.

Nadšenie neskrýva ani hlavný organizátor Dušan Drobný: "Sme nesmierne radi a vážime si, že si maestro vybral práve náš festival za ten premiérový. Verím, že mu to spoločne s fantastickým publikom v Červeníku oplatíme skvelou atmosférou!" O tú sa na festivale Červeník 2010 v miestnom amfiteátri postarajú aj osvedčené domáce festivalové mená - Horkýže Slíže, Desmod, Gladiátor, Polemic, Arzén, Konflikt, JB Project, ktoré doplnia aj spomínaní hostia v podobe bratov Muchovcov z Terchovej, ale aj maďarská rocková skupina Rómeó Vérzik.

Dvojdňové permanentky sú v predaji za 15 € v sieti Ticketportal. Viac informácií nájdete na oficiálnych stránkach festivalu www.festivalcervenik.sk.

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytol Ján Kakaščík, PR manažér festivalu Červeník.

Súvisiaci interpreti: Arzén, Boney M, Desmod, Gladiator, The Glitter Band, Horkýže Slíže, JB Project, Karel Gott, Konflikt, Polemic