Slovenská skupina The Bridgeheads, ktorá v posledných rokoch pôsobí v Londýne, vydáva prvý oficiálny singel z albumu Foreigners (2010). Ide o singel s dvojitou A-stranou Best Ones / Pi, ktorý je prístupný na predaj zo stránky kapely ako CD a digitálny download. Pomalšia a atmosferickejšia skladba Pi bola zaradená do playlistov viacerých alternatívnych rádií vrátane legendárneho britského rádia BBC 6 Music, ktoré si každý týždeň púšťa v priemere okolo 1,2 milióna poslucháčov.

K obom titulným skladbám singla kapela už v polovici júna zverejnila videoklipy. Okrem dvojice albumových songov obsahuje singel aj tri bonusové skladby - živé štúdiové verzie skladieb Fire a Secret Ink a doteraz nevydanú novinku Cubes.

Okrem záujmu rádií sa The Bridgeheads s novým singlom tešia aj pozitívnych recenziám. Hudobný kritik Charlie Ashcroft pre britský časopis Artrocker o singli napísal:

"Prenikavé intro Best Ones rýchlo ustupuje bluesovému, pozornosť pútajúcemu hlasu speváka Tomáša dAsKa v skladbe, ktorá sa vyznačuje zručnou prácou s melódiou, naliehavým tempom a trhavým energickým rytmom. Kým hlavný refrén "My sme najlepší" určite ostane v hlave po opakovanom vypočutí, druhá skladba Pi je dohromady delikátnejšia záležitosť, kde The Bridgeheads idú po cielenom, pomaly gradujúcom prístupe k dosiahnutiu vznešeného efektu. Séria navrstvených sláčikových textúr a perkusné beaty podtrhujú ďalší skvelý spevácky výkon dAsKa, kým gitarový part sa vyvíja od skromného úvodu do veľkolepého záveru prevedeného s istotou kapely na svojej ceste hore."

The Bridgeheads sa momentálne pripravujú na turné, ktorého slovenské a české dátumy zverejnia v najbližších dňoch.

Redakciu Hudba.sk informovala Patrícia Kochanová, PR manažérka kapely. Viac na oficiálnej stránke www.thebridgeheads.com.

--
Foto: Thebridgeheads.com

Súvisiaci interpreti: The Bridgeheads