Bubeníci skupín Radiohead, Pink Floyd, Coldplay či The Police účinkujú v novom videoklipe s názvom Keep the Promise, ktorým vyzývajú na udržanie mieru v africkom Sudáne. Video je súčasťou kampane Sudan365, ktorá apeluje na svetových lídrov, aby zabránili opätovnému vypuknutiu vojny v tejto africkej krajine pred referendom, ktoré je naplánované na január budúceho roku.

Vo videoklipe, ktorého režisérom je hudobník a skladateľ Alex Forster, účinkujú bubeníci Phil Selway z Radiohead, Will Champion z Coldplay, Jonny Quinn zo Snow Patrol, Stewart Copeland z The Police, Nick Mason z Pink Floyd, Rob Steadman zo Stornoway, Richard Jupp z Elbow, Caroline Corr z írskych The Corrs a ďalší bubeníci, perkusionisti a hudobníci z celého sveta.

"Táto skladba prešla z Káhiry cez Accru, Sydney, Moskvu, Tokio, New York po Los Angeles. Je to globálna výzva pre našich lídrov, aby zvýšili svoje úsilie na udržanie mieru v Sudáne," uviedol Will Champion zo skupiny Coldplay.


Sudan365 - Keep the Promise

Keep the Promise svojím odkazom nadväzuje na podobné video z januára 2010 s názvom A Beat for Peace, v ktorom hosťuje aj vokalista Maxi Jazz zo skupiny Faithless.


Sudan365 - A Beat for Peace

Informáciu zverejnila webová stránka NME.com.

--
Zdroj: SITA
Foto: Sudan365.org