Americký raper a producent >Kanye West prostredníctvom svojho Twitter konta oznámil, že pripravovaný piaty štúdiový album vydá 22. novembra. Deň po zverejnení dátumu vydania publikoval raper aj jeho definitívny názov. Nahrávku pomenoval My Beautiful Dark Twisted Fantasy.

Pracovný názov albumu bol Good Ass Job, neskôr Dark Twisted Fantasy. Nadviaže ním na úspešnú štúdiovku 808s & Heartbreak (2008), ktorá obsahovala hity ako Love Lockdown, Heartless alebo Amazing.

Prvým singlom albumu My Beautiful Dark Twisted Fantasy je skladba Power, ku ktorej vznikol aj unikátny videoklip. West ho nazval "pohyblivou maľbou".

Kanye West okrem toho plánuje vydať aj spoločné EP s Jay-Z s názvom Watch The Throne, ktoré by malo obsahovať päť skladieb. Dátum vydania tohto EP bol pôvodne stanovený na 23. novembra, avšak vzhľadom na oznámenie termínu vydania Westovho albumu sa môže ešte zmeniť.

Tridsaťtriročný hudobník má na konte dosiaľ štyri štúdiové nahrávky, z ktorých na celom svete predal viac ako 20 miliónov kópií.


Kanye West - Power

--
Zdroj: SITA, pm
Foto: Kanyeuniversecity.com

Súvisiaci interpreti: Kanye West