Celú zbierku hitov ako Cosmic Girl, Virtual Insanity, Space Cowboy, Canned Heat či Deeper Underground si na svoj viedenský koncert pripravila kapela Jamiroquai. Na čele s "nezmarom" Jayom Kay rozpúta 28. marca vo viedenskej Stadhalle kozmickú funky zábavu.

Reč je o skupine, ktorá už neuveriteľných 19 rokov kraľuje tanečným parketom po celom svete a na konte má vyše 25 miliónov predaných nosičov. Kapelu Jamiroquai založili v roku 1992 Jason Kay a Derric McKenzie. Prvý singel When You Gonna Learn vydali v roku 1992, o rok neskôr vyšiel prvý album Emergency on Planet Earth. Svetovú slávu priniesol až tretí album Travelling Without Moving, z ktorého pochádzajú dva veľké hity - Virtual Insanity a Cosmic Girl. V roku 2006 vydala skupina výberový album High Times: Singles 1992-2006.

Všetky viedenské podujatia sú na Slovensku dostupné v sieti Eventim. Každá vstupenka na koncert vo Viedni je zároveň aj platným cestovným lístkov do integrovanej mestskej dopravy vo Viedni (metro, autobus, električka).

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytol Tomáš Holetz zo Skalar Music. Viac na www.skalarmusic.at.

Súvisiaci interpreti: Jamiroquai