Britská superskupina Asia sa v júni po troch rokoch vráti do Bratislavy. Rocková kapela, za ktorou stoja Steve Howe (Yes), John Wetton (bývalý člen King Crimson, UK, Uriah Heep, Roxy Music, Family, Wishbone Ash), Geoffrey Downes (bývalý člen Yes, The Buggles) a Carl Palmer (Emerson Lake and Palmer), pritom debutovala eponymným albumom už v roku 1981.

Ten sa dostal na prvé miesto amerického albumového rebríčka Billboard 200 a veľký úspech zaznamenal aj v Japonsku. Po ňom nasledovali ďalšie štúdiové nahrávky Alpha (1983) či Astra (1985), ktoré potvrdzovali obľúbenosť skupiny v osemdesiatych rokoch. Po návrate na scénu v pôvodnom zložení v roku 2006 sa už stihli prezentovať dvoma štúdiovkami - Phoenix (2008) a Omega (2010). Medzi najväčšie hity kapely patria skladby Heat of the Moment, Only Time Will Tell, Soul Survivor či Don't Cry.

Skladba Heat Of The Moment v minulosti zaznela aj v populárnom americkom seriáli South Park. Formácia, ktorá je zložená z členov svetoznámych rockových formácií, zahrá 5. júna po 20:00 v Majestic Music Clube (MMC). Vstupenky na koncert stoja v predpredaji 33 eur (státie), 44 eur (sedenie) a 55 eur (VIP).

--
Zdroj: SITA
Foto: Originalasia.com