Švédska hip-hopová formácia Looptroop Rockers sa po troch rokoch vracia na bratislavský Uprising Reggae Festival. V roku 2008 nadchli slovenských fanúšikov na prvom ročníku podujatia, ktoré sa medzitým vypracovalo na jeden z najväčších festivalov reggae, dancehallu a urban music v strednej Európe. Formácia, ktorá na spomínanom koncerte potvrdila svoju povesť nadupanej koncertnej kapely, predstaví v posledný augustový víkend na Zlatých pieskoch okrem starších hitov aj čerstvú novinku Professional Dreamers (2011).

Zvuk nového albumu, na ktorý sú skvelé reakcie od kritikov a fanúšikov po celom svete, je veľmi súčasný - nostalgický a futuristický zároveň. V poradí piata štúdiovka udržiava Looptroop Rockers v pozícii európskeho lídra svojho žánru.


Looptroop Rockers - On Repeat (z albumu Professional Dreamers, 2011)

Charizmatický líder Promoe a jeho banda odpália na festivale novú show k aktuálnej štúdiovke, nebudú však chýbať ani staré známe Looptroop hymny. Špeciálne pre Uprising odznejú aj sólové skladby od Promoea, ktorého môžete čoraz častejšie počuť na rôznych európskych reggae produkciách.


Promoe - Never Follow

Kapela v zložení Embee, Cosmic, Supreme a Promoe funguje od roku 1991 a ako jedna z mála európskych skupín zožala úspech v Amerike. Od roku 1998 patria k tomu naj z hip-hopovej scény a žánrové presahy im dodávajú punc originality. Na konte majú 5 albumov, sólové projekty (Promoe a Embee) a množstvo kvalitných klipov s ešte kvalitnejším odkazom. Pridávajú sa tak k zostave inteligentného hip-hopu na festivale, ako napr. české Prago Union (+live band), Oliver Lowe & Friends alebo poľský dancehall/hip-hopový projekt Eastwest Rockers.


Looptroop Rockers - The Building (z albumu Good Things, 2008)

Uprising Reggae Festival sa uskutoční v posledný augustový víkend na bratislavských Zlatých pieskoch. 26. a 27. augusta sa na troch pódiách predstaví špička európskej a svetovej hudby v štýloch reggae, dancehall, dub, hip-hop, dubstep či jungle.

Zatiaľ potvrdení účinkujúci:

Gentleman (Nemecko)
Lutan Fyah (Jamajka)
Looptroop Rockers (Švédsko)
Lady Chann (Veľká Británia)
Kya Bamba (Švajčiarsko)
Eastwest Rockers (Poľsko)
Mungo's Hifi (Škótsko)
Perfect Giddimani (Jamajka)
Tribuman (Francúzsko)
Prago Union (Česko)
Oliver Lowe & Friends (Česko)
Hornsman Coyote (Srbsko)


Looptroop Rockers - Professional Dreamers (z albumu Professional Dreamers, 2011)

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla Silvia Turnerová, PR manažérka Uprising Reggae Festivalu 2011. Viac na www.uprising.sk a www.facebook.com/uprisingreggaefestival.