Speváčka Kristína Janošíková vystupujúca pod umeleckým menom Kristal v utorok v bratislavskom klube Music Bar Priatelia privítala na svete svoj debutový album Nám stačí málo. Krstnou mamou sa stala Mária Čírová, ktorá nahrávku pokrstila krištálom, ktorý Kristína pooberala z lustra svojej babičky.

Tvorcami piesní talentovanej dvadsaťročnej speváčky, ktorá farbou hlasu aj hudobným štýlom pripomína Tinu, sú gitarista Jimi Cimbala (Metropolis) a známy hráč na klávesy Zoli Tóth. Na albume sa podieľajú nielen producentsky ale aj ako vydavatelia s novou značkou Randal Records.

Prvý singel s rovnomenným názvom Nám stačí málo bol nasadený do slovenských rádií a má už aj svoj videoklip. Samotné CD sa dostane do predaja v najbližších dňoch.

Foto z krstu:


Kristína Jánošíková bola už ako žiačka základnej umeleckej školy jednou z piatich speváčok zborového telesa piešťanskej školy umenia, s ktorým neskôr vystúpila aj vo Švédsku a v Dánsku. Hudobné a herecké vzdelanie získala na Súkromnom konzervatóriu Dezidera Kardoša v Topoľčanoch, kde som v rokoch 2005 – 2009 vyštudovala hudobno-dramatický odbor. Pod vedením učiteľky spevu Alice Gogovej sa zúčastnila viacerých súťaží rôznych hudobných žánrov (Zlatá črievička, Muzikálová hviezda Xanadu...).

V súčasnosti navštevuje súkromné hodiny u renomovanej učiteľky spevu Miroslavy Marčekovej. Ešte pred vydaním vlastného albumu sa stala súčasťou zaujímavého hudobného projektu, v ktorom spolu s housovou DJkou KaTTkou spojili tanečnú hudbu s hrou na violončele a improvizovaným spevom. V roku 2010 bola finalistkou 26. ročníka autorskej pesničkovej súťaže Košický zlatý poklad.


Kristal - Nám stačí málo

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla Michaela Salajová. Viac na oficiálnej stránke speváčky Kristalmusic.sk.