11. ročník Sázavafestu sa po prvýkrát uskutoční na novom mieste - v Benešove pri Prahe. Nový festivalový priestor v kultúrnom stredisku Posázavia organizátori pokrstili ako Zelený ostrov. V termíne 4. - 7. augusta 2011 sa na festivale predstaví viac ako 100 svetových i domácich interpretov, vrátane hviezd ako Nouvelle Vague, Kosheen, The Hurts, Alphaville či The Subways.

"Stroskotať na neobývanom ostrove asi nie je snom väčšiny ľudí, no stroskotať na na Zelenom ostrove Sázavafestu bude úžasný zážitok," uvádza Maca Schmidtová, PR manažérka festivalu pre Slovensko. Nasvedčuje tomu aj zatiaľ zverejnený lineup, kde sa medzi prvými potvrdenými menami objavila hviezda elektronickej tanečnej hudby Kosheen, ktorá sa na festival vracia po štyroch rokoch, úspešný francúzsky projekt Nouvelle Vague, či britská soulová kapela Belleruche.

Na Zelenom ostrove sa predvedie aj súčasná elektropopová špička - Hurts. Z Nemecka pricestuje Jazzanova aj synthpopová stálica Alphaville. V rámci tanečnej hudby sa predstaví napríklad domáca DJka Lucca s gitaristom Michalom Pavlíčkom, ktorí si pre Sázavafest pripravili skutočnú lahôdku.

Tanečná hudba sa bude na pódiách striedať s britským indie rockom od The Subways, nemeckým pop-punkom od Green Frog Feet, chýbať nebude ani ska v podaní Irie Révoltés. Chýbať nebude ani vážna hudba - lahôdkou bude koncert huslového virtuóza Jaroslava Svěceného a slovenských Cigánskych Diablov.

Česká scéna bude pod taktovkou Romana Holého, ktorý si na Sázavafest prinesie dve svoje kapely – Monkey Business a J.A.R. Predstavia sa aj Chinaski, Tata Bojs, Nightwork, Charlie Straight, Tomáš Klus, Mandrage, Toxique alebo Rybičky 48. Nezvyčajným spojením bude koncert Dary Rolins a Dana Bártu, ktorí si na festivalovom pódiu otestujú spoluprácu pred pripravovaným spoločným turné.

Vstupenky na Sázavafest 2011 sú aktuálne v predaji za 900 Kč (+poplatky) v sieťach Ticketpro a Eventim. Na Slovensku sú lístky dostupné v pobočkách siete Eventim a online na Eticketpro.sk v cene 42 Eur.

11. ročník Sázavafestu mediálne podporuje Hudba.sk, hudobná televízia musiq1 a Rádio_FM.

Informácie pre Hudba.sk poskytla Maca Schmidtová.

--
Foto: Igor Daniš - Hudba.sk