V piatok 3. júna sa v design factory v Bratislave bude konať 3. ročník E.ON Jazz Night. Ako hlavná hviezda sa predstaví talianska jazzová legenda – gitarista Nicola Conte, ktorý naživo uvedie najmä skladby z nového albumu Love & Revolution (2011).

Koncertnú časť otvorí o 20:00 majster beatboxu a live loopingu En.dru (Ondřej Havlík) a jazzovo-funkový klávesista Jiří Vidasov. Výsledkom ich nevšedného stretnutia bude nadupaná zmes electra, hip-hopu, acid jazzu a funku pod groove rytmikou Rhodesu a Hammondu.

Latinsko-americké vášne prinesie Yvonne Sanchez, poľsko-kubánska speváčka žijúca v Čechách, spolu s brazílskymi virtuózmi Pedrom Taglianim (gitara) a Luisom Ribeirom (perkusie). Predstavia skladby z posledného albumu My Garden (2008).

Headliner jednodňového festivalu Nicola Conte je mnohostranne talentovaný hudobník, ktorý sa na umeleckej scéne pohybuje už vyše 20 rokov. Spolupracuje s hudobníkmi ako José James, Rosalia De Souza, Koop, Magnus Lindgren či Gregory Porter. Aktuálne nahral na labeli Impulse! nový album Love & Revolution, ktorý na E.ON Jazz Night predstaví s exkluzívnym 7-členným zoskupením Jazz Combo a fantastickou britsko-ghanskou speváčkou Bridgette Amofah.

Pred začiatkom koncertov bude mať zahrievaciu časť večera na starosti DJ C.O.D.E. z Nu Spiritu a večer uzavrie prepracovaná trojhodinová DJ Night v podaní viedenskej DJky Lady Smiles, ktorá je okrem iného moderátorkou z UK Jazz Radio.

E.ON Jazz Night 2011
3. jún 2011 (piatok), 20:00-4:00
design factory, Bottova 2, Bratislava

Lineup:
warm-up by DJ C.O.D.E. (SK, Nu Spirit)
En.dru & Jirka Vidasov (CZ)
Yvonne Sanchez (CU, PL) + Pero Tagliani & Luis Ribeiro (BRA)
Nicola Conte Jazz Combo (IT)
DJane Lady Smiles (AT)

Vstupenky na podujatie sú v predaji v sieti Ticketportal v cene 15 EUR.

organizátor: design factory
generálny partner: Západoslovenská energetika, a.s.
hudobná dramaturgia: Martin "Pyco" Rausch

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla Lea Hurbanová, PR manažérka festivalu. www.designfactory.sk/jazz.