Lauri Ylönen, spevák fínskej skupiny The Rasmus vydává sólový album. Jeho názov je New World a na pultoch obchodov s hudobnými nosičmi sa objaví už 29. augusta. História Lauriho sólovky sa začala písať už v roku 2009, keď vznikli prvé demonahrávky pôvodne určené pre ďalší album jeho skupiny, známej po celom svete vďaka hitom Livin’ In A World Without You, In The Shadow, Sail Away alebo No Fear.

"Mal som pocit, že sa nové pesničky musia vyvíjať iným smerom," komentuje spevák dôvod pre zrod sólovej nahrávky. Nahral totiž skladby ovplyvnené elektronikou, ktoré málo pripomínali skoršie nahrávky skupiny Rasmus a rozhodol sa vydať ich sám. "Ostatní v kapele neboli proti, naopak, podporovali ma," dodáva Lauri a berie túto platňu ako ďalšiu skúsenosť a novú šancu.

Ako sám hovorí, nahrávka vznikala veľmi spontánne, s využitím najrôznejších syntetizátorov a ďalšej štúdiovej techniky. Inšpiráciou mu boli elektronické legendy ako The Prodigy, Kraftwerk alebo Jean Michel Jarre. Výsledok svojej práce zverejnil na svojom profile na Soundcloud.com.


Lauri Ylönen - New World

Lauri Lintu Johannes Ylönen je spevákom a frontmanom fínskej alternatívnej rockovej skupiny The Rasmus. Táto formácia vznikla v roku 1994 v Helsinkách. Na konte majú sedem albumov: Peep (1996), Playboys (1997), Hell Of A Tester (1998), Into (2001), Dead Letters (2003), Hide Of The Sun (2005) a Black Roses (2008). V rámci turné k poslednému albumu koncertovali 19. februára 2009 v bratislavskom Dome kultúry v Dúbravke. V novembri 2009 vyšla ich kompilácia Best Of 2001-2009.


Lauri Ylönen - Heavy (z albumu New World, 2011)


Lauri Ylönen - In The City (z albumu New World, 2011)

Informáciu pre TASR poskytla Renáta Tomášová zo spoločnosti EMI Slovak Republic.

--
Zdroj: TASR
Foto: Laurimusic.com