Rumunské zoskupenie Fanfare Ciocarlia vystúpi 17. apríla 2012 v Bratislave. Skupina, ktorá sa po boku Boban i Marko Marković Orkestar v lete predstavila na festivale Pohoda v Trenčíne, zavíta do Majestic Music Clubu (MMC). Predpredaj lístkov na podujatie odštartuje v polovici októbra. Vstupenky sa budú dať kúpiť na webovej stránke orepole.sk.

Fanfare Ciocarlia je 12-členná skupina z dedinky Zece Prajini, ktorá býva označovaná ako muzikantsky najvyzretejšia balkánska dychovka. Na scéne debutovala albumom Radio Paşcani (1998), ich zatiaľ poslednou sólovou štúdiovkou je nahrávka Queens and Kings (2007). V roku 2009 sa prezentovali živákom Live! a tento rok spoločným albumom so spomenutým Boban i Marko Marković Orkestar, ktorý nazvali Balkan Brass Battle.

Na svojom konte majú aj film Gypsy Brass Legends - The Story of the Band (2004) a ich piesne zazneli v niekoľkých ďalších snímkach. Napríklad ich verzia hitu Born to be Wild zaznieva na záver filmu Borat: Nakúkanie do ameryckej kultúry na objednávku slavnoj kazašskoj národa (2006). Okrem iných ocenení majú na konte tri BBC Radio 3 World Music Awards, ktoré dostali v roku 2006.



Agentúru SITA informoval Tomáš Tauber z agentúry Ore Pole.

--
Zdroj: SITA
Foto: Ame Reinhardt - Asphalt-tango.de