Videoklip ku skladbe Iced Honey z albumu Lulu (2011), ktorý spoločne nahrali členovia kultovej skupiny Metallica a hudobník Lou Reed, bude režírovať slávny filmár Darren Aronofsky, ktorý má na konte také filmy ako Requiem za sen (2000), Fontána (2006), Wrestler (2008) alebo Čierna labuť (2010). Nakrúcať ho budú v San Francisco Bay, pričom premiéra by sa mala uskutočniť už tento mesiac.

Bubeník kapely Metallica Lars Ulrich vo štvrtok uviedol, že spolupráca s Reedom a Aronofskym je pre neho "ako žiť vo sne". "Ako by nahrávanie s Louom Reedom nestačilo, teraz budeme nakrúcať video s Darrenom Aronofskym, ktorý patrí medzi mojich obľúbených filmárov už od jeho prvej snímky Pí," povedal 47-ročný dánsky rodák Ulrich. Lou Reed dodal, že by bol rád, ak by bol videoklip istým spôsobom pokračovaním Čiernej labute.

Metallica a Lou Reed vydali nahrávku Lulu v pondelok 31. októbra. Album, pri ktorom sa inšpirovali hrou nemeckého dramatika Franka Wedekinda, Reed nazval ako to najlepšie, čo kedy spravil. Jeho názor však nezdieľajú mnohí z kritikov, ktorí album hodnotia prevažne negatívne. Ako podpriemerný ho označili redaktori periodík a portálov The Quietus, Consequence of Sound, The Guardian, Total Guitar, Pitchfork Media či Blabbermouth. Našli sa však aj nadpriemerné hodnotenia, napríklad v recenziách od Uncut, USA Today, Financial Times alebo Montreal Gazette.


trailer k albumu Lou Reed & Metallica - Lulu


Lou Reed & Metallica - Lulu (EPK)

--
Zdroj: SITA
Foto: Loureedmetallica.com