Kanadský spevák Justin Bieber v počte fanúšikov na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter prekonal speváčku Lady Gaga. Jeho tweety momentálne sleduje viac ako 33 327 900 ľudí, pričom Lady Gaga sa môže pochváliť viac ako 33 321 600 nasledovníkmi.

Speváčka novému kráľovi Twitteru už prostredníctvom odkazu na svojom konte zagratulovala. "Som taká hrdá na Justina Biebera a jeho Belieberov! Mám radosť z toho, že počet tvojich fanúšikov rastie, zaslúžiš si to! Príšerky ťa podporujú!" napísala hviezda, ktorá svojich fanúšikov nazýva "little monsters". Bieberovi denne pribúda približne 40-tisíc fanúšikov, jeho kolegyni okolo 30-tisíc. Tretím najsledovanejším človekom na Twitteri je Katy Perry, štvrté miesto patrí Rihanne a päťka americkému prezidentovi Barackovi Obamovi.

Vysoké čísla skutočných nasledovníkov celebrít na Twitteri však spochybňujú niektoré štúdie, podľa ktorých sú v hre aj nekalé praktiky. Napríklad v auguste minulého roka, keď bola najsledovanejšou na Twitteri Lady Gaga, spoločnosť Status People informovala, že až 71 percent z vtedajších 29 miliónov nasledovníkov speváčky je falošných. Podľa agentúry, ktorá sa zaoberá skúmaním manipulácie s dátami v médiách, ide väčšinou o neaktívne kontá, respektíve kontá vytvorené internetovými robotmi, pričom skutočných fanúšikov údajne bolo v tom čase len približne 8,4 milióna. V prípade Justina Biebera to môže byť podobne. Ale aj nemusí.

Zdroj: SITA (Aceshowbiz.com), archív Hudba.sk
Foto: John Shearer/Invision/AP

Súvisiaci interpreti: Justin Bieber, Lady Gaga