Mladý slovenský umelec z východného Slovenska, Taomi, sa po niekoľkomesačnej odmlke opäť vracia na scénu. Tentokrát sa hudobne pripomína novinkou chápem., na ktorej usilovne pracoval posledné obdobie. K tvorbe ho inšpirovali odchod zo sociálnych sietí a následná sebareflexia po sklamaní.

EP chápem. obsahuje päticu skladieb, ktoré sa žánrovo odkláňajú od Taomiho predošlej tvorby. "Ako človek a osobnosť mám úplne iný rozmer, či už je to sebavedomím alebo vnímaním vlastného okolia," približuje vznik hudobnej novinky. "Som umelec a vo svojej podstate aj citlivý jedinec. Vo veľkej miere vnímam bolesť a verím, že každý sme nejakým spôsobom ranený, či už traumou z detstva alebo inak. Dôležité je sa s tým vyrovnať," vysvetľuje svoju inšpiráciu k
vzniku nového projektu.

Tvorbu hudobnej novinky však podnietil aj umelcov odchod zo sociálnych sietí a následne strávený čas osamote. "Začal som si vážiť maličkosti a veci okolo seba," opisuje Taomi. "Nastalo to po sebareflexii a zamyslením sa nad sebou. Mal som pocit, že sa strácam a na chvíľu som sa od sveta odmlčal aj tým, že som odišiel zo sociálnych sietí. Čas strávený mimo Instagramu mi pomohol opäť nájsť samého seba," dodáva s úsmevom. Zaujímavým je aj špecifický vizuál, o ktorý sa postaral samotný umelec.

Taomi vydal máji 2023 svoj tretí štúdiový album Echinacea, ktorý stihol počas roka odprezentovať na viacerých slovenských festivaloch a jesennej šnúre československých koncertov s názvom Echinacea Tour. Začiatkom roka sa fanúšikom pripomenul s novým projektom iRiS, na ktorom spolupracoval s kamarátom a hudobníkom horhim. Nové EP chápem. je už teraz dostupné na všetkých streamovacích službách.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla Lenka Kajanovič.