Americká R&B speváčka Mary J. Blige napíše pieseň pre dokument The Invisible War (2012), ktorý sa zaoberá problémom sexuálneho násilia a jeho obeťami z radov amerických vojakov.

Producentka snímky Amy Ziering prezradila, že deväťnásobná držiteľka ocenenia Grammy novú skladbu napíše po piatkovej premiére na festivale Sundance. Speváčka sa na nej osobne zúčastnila. Počas záverečných titulkov totiž hrá jej skladba Need Someone.

Mary J. Blige - Need Someone (live - Later... With Jools Holland, 2011)

Kariéra štyridsaťjedenročnej speváčky sa začala v roku 1992, keď vydala svoj debutový album What's the 411?. Celkovo má na konte desať štúdiových nahrávok, z ktorých osem je multiplatinových, a doteraz sa jej podarilo predať až 50 miliónov albumov a 15 miliónov singlov. Podľa magazínu Billboard je najúspešnejšou ženskou R&B interpretkou ostatného štvrťstoročia, časopis Rolling Stone ju zas zaradil do svojho rebríčka 100 najlepších spevákov všetkých čias na sté miesto.

Mary J. Blige je zároveň jediným interpretom, ktorému sa podarilo získať Grammy v kategóriách pop, rap, gospel aj R&B. Získala tiež štyri American Music Awards, desať Billboard Music Awards či dve World Music Awards.

Zdroj: SITA
Foto: AP Photo/Patrick Semansky

Súvisiaci interpreti: Mary J. Blige