Americký spevák, skladateľ a multiinštrumentalista Lenny Kravitz bude v novembri koncertovať v okolitých krajiných. Vystúpenia budú súčasťou svetového turné k novému albumu s názvom Strut, ktorého prvou ochutnávkou je singel The Chamber. Hudobník skladbu zverejnil spoločne s netradičným lyric videom.

Nový album, ktorý by sa mal na trh dostať 23. septembra, je podľa neho návratom k rock'n'rollu. Lenny Kravitz nahral všetky nástroje do dvanástich piesní, ktoré sám zložil, zaranžoval i produkoval. Až s finálnym mixom mu pomohol Bob Clearmountain, ktorý sa v minulosti postaral o kúsky ako Let's Dance od Davida Bowieho či Born in the U.S.A. od Brucea Springsteena.

Mesiac po vydaní albumu vyrazí multitalentovaný hudobník na turné, ktoré odštartuje 22. októbra v Moskve. Celkovo navštívi 40 európskych miest, pričom koncertovať bude aj v okolí Slovenska - 3. novembra sa ukáže v poľskom meste Lodž, 12. novembra vo viedenskej Stadthalle a 13. novembra v pražskej O2 aréne.

Vstupenky na Kravitzov koncert v metropole Českej republiky by sa do predaja mali dostať už 27. júna o 9:00. Lístky sa budú predávať v cenách od 890 do 1490 Kč, v prepočte približne od 32 do 54 eur. Vo Viedni sú ceny vstupeniek 55 alebo 77 eur a v Lodži sa ceny pohybujú od 169 do 330 poľských zlotých (približne od 41 do 79 eur).


Zdroj: SITA, iDnes.cz
Foto: AP Photo/Felipe Dana

Súvisiaci interpreti: Lenny Kravitz