Koncertné video, oficiálne videoklipy aj skladby, ktoré sú zatiaľ "bez obrazu" a remixy. Tento týždeň opäť priniesol niekoľko noviniek, ktoré stoja za pozornosť, aj keď sa im samostatných článkov nedostalo. Coldplay zahrali novú pieseň naživo, Damon Albarn streamuje celý album a novinky predstavili aj Courtney Love, Paul Weller či tajomný Boots.

Britská kapela Coldplay zverejnila video z vystúpenia, v ktorom predstavuje doposiaľ nezverejnenú skladbu Oceans. Záznam pochádza zo šou BBC Radio 1 Live Lounge. Pieseň je súčasťou očakávaného albumu Ghost Stories, ktorý londýnske kvarteto plánuje vydať 16. mája. Z nahrávky pochádza aj singel Magic či skladba Midnight, ku ktorým skupina už ponúkla videoklipy.

TIP: Nový Coldplay vás dostane: Pozrite si, ako Chris Martin čaruje s krásnou Číňankou


Kapela tiež zverejnila trailer k televíznemu špeciálu s názvom Coldplay: Ghost Stories, ktorý by sa mal dostať do vysielania v máji. Program ponúkne záznam koncertu, počas ktorého Coldplay v marci v Los Angeles predstavili približne 800 fanúšikom všetky skladby zo spomínanej nahrávky. O réžiu záznamu sa postaral Paul Dugdale. 

Treťou novinkou populárnej kapely je tanečný remix spomínanej skladby Midnight, ktorý spravil legendárny taliansky elektronický hudobník Giorgio Moroder (áno, ten z minuloročného albumu Daft Punku).

Coldplay - Midnight (Giorgio Moroder Remix)

Albarn ponúka stream albumu aj nový klip

Britský hudobník Damon Albarn vydá už v pondelok 28. apríla očakávaný debutový sólový album Everyday Robots. Predstavil z neho už päť skladieb - Everyday RobotsLonely Press PlayHollow PondsMr. Tembo a Heavy Seas of Love. Album, na ktorom hosťujú šéf prestížneho nezávislého labelu XL Recordings Richard Russell ako koproducent, speváčka Natasha Khan (Bat For Lashes) a producent Brian Eno, sprístupnil hudobník tento týždeň na streamovanie cez iTunes. Môžete ho tak počúvať bezplatne až do vydania. My sme tak už učinili a ide o skutočne originálne dielo plné osobných textov a melanchólie. Pesničky sú inšpirované hlavne životom v dnešnom neosobnom svete, ktorý je plný počítačov a mobilných telefónov, ale aj Albarnovými zážitkami z detstva. 

Link na stream celého albumu Everyday Robots

Líder kapely Blur či projektu Gorillaz zverejnil tento týždeň aj videoklip k spomínanej piesni Heavy Seas of Love, na ktorej spolupracoval Brian Eno. Použil v ňom zábery, ktoré nakrútil na iPad, pričom s úpravou materiálu mu pomohol Matt Cronin.


Nový videoklip má aj Paul Weller. Vznikol k piesni Brand New Toy, ktorou b
ritský hudobník propaguje album More Modern Classic. Ten vyjde 2. júna a bude obsahovať výber skladieb, ktoré 55-ročný spevák a gitarista nahral od konca 90. rokov. "Je to len zopár ďalších kapitol z mojej práce. Táto kompilácia obsahuje hudbu, ktorú som nahral za ostatných 15 rokov, ale mne sa zdá, akoby to bolo len päť či šesť rokov," uviedol bývalý člen už nefungujúcej kapely The Jam.


Americká hudobníčka Courtney Love zverejnila skladbu You Know My Name. 49-ročná speváčka a gitaristka plánuje novinku vydať 4. mája ako singel, a to spoločne s piesňou Wedding Day. Rodáčka zo San Francisca následne odštartuje turné po Veľkej Británii. Pieseň predstavila len pár dní po tom, ako nahnevala fanúšikov kapely Queens of the Stone Age vyhlásením, že "od nej ľudia očakávajú viac".

"Josh Homme môže zahrať štyri noty na svojej base a ľudia si dávajú dole tričká, ale ja mám z nejakého dôvodu vyššie posadenú latku. Musí to byť fucking really really good," povedala v rozhovore pre The Quietus. Tak posúďte sami, či novinka je fucking really really good...

Prečítajte si: Kapela Hole na čele s Courtney Love obnovila činnosť v najznámejšej zostave


Meno Boots ešte pred pol rokom nikto nepoznal, no 13. decembra tento hudobník začal svoju kariéru štýlom, o akom sa väčšine mladých talentov ani nesníva. Ide totiž o producenta a skladateľa, ktorý sa významnou mierou podpísal pod podobu najdiskutovanejšieho popového albumu roka 2013 - piatu štúdiovku speváčky Beyoncé (recenzia). Podieľal sa na väčšine skladieb a tri z nich (Haunted, Heaven a Blue) spolu so speváčkou aj napísal.

Teraz mu "požičané" vrátila, a Boots, vlastným menom Jordy Asher, sa tak môže ako jeden z mála interpretov pochváliť tým, že mu v skladbe hosťuje Queen B. Skladba Dreams je príjemným pomalým duetom, ktorý ukazuje, že Boots má potenciál presadiť sa aj ako spevák. Svoju tvorbu predstaví súhrnne ešte tento rok formou mixtejpu s názvom WinterSpringSummerFall.

Boots - Dream (feat. Beyoncé)

A na záver ešte niečo pre experimentálnejšie zameraných poslucháčov - remix piesne Tennis Court od austrálskej speváčky Lorde v podaní producenta menom Flume.

Lorde - Tennis Court (Flume Remix)

Autor: Patrik Marflák (zdroj: SITA, Nme.com, Digitalspy.co.uk, Thefader.com)
Foto: Facebook.com/Damonalbarnofficial

Súvisiaci interpreti: Coldplay, Damon Albarn