Slovenská jazzová spoločnosť vyhlásila súťažnú prehliadku interpretov a skupín s názvom Nové tváre slovenského jazzu 2012. Odborná porota pod vedením Matúša Jakabčica na základe zaslaných prihlášok s nahrávkami vyberie sólistov a kapely, ktorí postúpia do finále a zúčastnia sa súťažnej prehliadky, kde sa predstavia v živom vystúpení.

Finále súťaže sa uskutoční 25. novembra v Bratislave. Prihláška do súťaže musí obsahovať demo nahrávku v maximálnom trvaní 10 minút, zaslanú poštou na CD, prípadne vo formáte MP3 emailom (celkový rozsah príloh max 5 MB, pre väčšie súbory použite službu Úschovňa).

V prihláške je potrebné uviesť názov kapely, mesto z ktorého pochádza, zoznam skladieb (poradie, názov a autora skladieb), pričom pôvodná tvorba nie je podmienkou, zoznam účinkujúcich, nástroje, na ktorých hrajú. Obsadenie skupiny musí byť totožné na nahrávke aj na živom vystúpení, pričom zmena obsadenia je možná iba vo výnimočných prípadoch podľa posúdenia poroty.

Prihlášku treba odoslať mailom so všetkými údajmi na adresu sjs@gti.sk do termínu uzávierky, ktorá je 31. októbra. Najlepšie skupiny prípadne jednotlivci budú odmenení finančnými cenami.

TASR informovala PR manažérka Slovenskej jazzovej spoločnosti Katarína Ovseníková.

Zdroj: TASR
Ilustračné foto: Bjd.sk