Nitrianska rocková kapela The Paranoid prichádza s novým videosinglom Posledná Noc, ktorým fanúšikov pozýva na koncerty Posledná Noc Tour 2018 po slovenských a českých mestách. O hudbu a text sa postarali gitarista Roman Birkuš a nový spevák Rob Raven, ktorý začiatkom tohto roka odštartoval "novú éru" kapely.

"Song je o tom, ako chceš byť s niekým, ale už nemôžeš, pretože sa tvoj život otočil niekam inam a vaše cesty sa už nestretávajú," vysvetľuje Roman Birkuš. Slová piesne ako "Podaj mi ruku, mám strach, že sa navždy stratím" pritom možno interpretovať v dvoch rovinách. "Okrem prvotnej 'romantickej' myšlienky vyjadrujú napríklad aj vzťah k bývalému spevákovi Igorovi, s ktorým sa nám tiež cesty už definitívne rozišli," dodáva.

"Pesnička vznikla už v lete, keď som si počas voľna medzi letnými festivalmi krátil čas nahrávaním nápadov na demo nahrávky. Text som písal spoločne so spevákom Robom, ktorý napísal slohy a ja som doplnil refrén. Celkom dobre sa dopĺňame a myslím, že z toho vznikol pekný výsledok," dodáva gitarista.

Videoklip sa nakrúcal v priestoroch bratislavskej Refinery Gallery. Okrem zaujímavých dronových záberov bolo v klipe použité aj špeciálne osvetlenie od firmy Sound and Light. O produkciu a celé točenie sa postaral Jakub Valachovič (Gelding Studio) a strih mal na starosti basgitarista Patrik Sýkora. V galérii nájdete zábery z nakrúcania aj nové promo fotky, ktoré nafotil dvorný fotograf kapely Wikes


Energická a emotívna skladba, ktorá nesie jasný rukopis kapely, je pozvánkou na turné, ktorého názov sa zhoduje s názvom singla. Podčiarkuje tak nový štart kapely, ktorý nastal počas nedávnej výmeny speváka. Skupina The Paranoid sa v rámci nového turné zastavia v mestách, ktoré vynechali počas svojho jarného turné. Preto sa v zozname objavili aj menšie mestá ako Poprad, Zlín, či Vrútky.

Iná bude aj zostava predkapiel, budú nimi skupiny Mofokiller a Fictive Marry. S tými sa hudobníci z Nitry a Košíc poznajú už dlhšie a preto sa rozhodli, že ich oslovia a dajú im priestor k získaniu nových fanúšikov. Samotný koncert The Paranoid prinesie vynovený setlist aj so singlom Posledná Noc a novú svetelnú šou.

Ako prezradil Roman Birkuš, kapela berie jesenné koncerty ako naštartovanie do ďalších aktivít: "Chystáme toho veľa, máme rozrobené pesničky a určite budeme aj veľa hrať. Všetko ale chce čas a informácie budeme zverejňovať postupne. Už máme ale naplánovanú aj celú jar 2019, takže si myslím, že fanúšikov potešíme aj po novom roku."

Posledná Noc Tour 2018:

26. 10. - Banská Bystrica, Klub 77 
27. 10. - ČR, Zlín, Fénix Music Club 
2. 11. - Poprad, Rock Fabric 
3. 11. - Trnava, City club 
9. 11. - Vrútky, RC Mlyn 
10. 11. - Ostrava, Barrák Music Club 
16. 11. - ČR, Plzeň, Divadlo Pod Lampou 

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk za kapelu The Paranoid poskytol Patrik Sýkora. Tlačovú správu sme upravili. Ďalšie informácie o kapele a plánovaných koncertoch nájdete na oficiálnych stránkach www.theparanoid.sk a www.facebook.com/theparanoid

Text a foto: Wikes