Predstavte si malé dvierka vedúce do krajiny zázrakov. Sú tak lákavé, že do nich vojde aj Justin Timberlake v novom videoklipe k singlovej novinke Selfish. Na otvorenie dvier do novej etapy spevákovej tvorby, museli jeho priaznivci čakať viac ako päť rokov. Odmenou im je návrat Timberlakea k popu s nádychom R&B v romantickej balade o láske a žiarlivosti a bonusom je skvelý videoklip.

Pieseň Selfish mala premiéru na špeciálnom koncerte Justina Timberlakea v jeho rodnom Memphise. Podľa očakávaní vyšla ako pilotný singel k avizovanému albumu Everything I Thought It Was, ktorý vyjde už 15. marca.

"Chcem z teba každý kúsok, asi som sebec," spieva vo videoklipe, pripomínajúcom príbeh Alice v krajine zázrakov. Vidíme v ňom frustrovaného Justina v nahrávacom štúdiu, ktorý objaví malé dvere do zvláštnej miniatúrnej miestnosti, na ktorej konci na neho čaká červený telefón. V momente, kedy sa k nemu konečne dostane, sa ocitá späť v nahrávacom štúdiu.

V rozhovore pre Apple Music spevák vysvetlil tematiku novej pesničky. "Len sme rozoberali myšlienku, že od mužov často nepočuješ, aby vyjadrili emócie, ktoré ich robia zraniteľnými. Keď si vyrastal tak, ako som vyrastal ja, naučili ťa, aby si to nerobil."

Prezradil tiež pár informácií zo zákulisia vzniku očakávaného albumu. Počas rokov nahromadil viac ako 100 pesničiek, z ktorých vybral 18 najlepších kúskov. "Som z tohto albumu naozaj nadšený. Myslím, že to asi hovorí každý umelec, ale je to moje najlepšie dielo."

Po albume Man of the Woods z roku 2018, na ktorom priniesol skladby ovplyvnené country hudbou, tradičným R&B či funkom, sa chcel Timberlake spolu so svojím producentom Timbalandom vrátiť k pesničkám, aké priniesol úspešný album FutureSex/LoveSounds.

Timbaland už minulý rok hovoril o návrate k zábavnému Justinovi, po oveľa vážnejšom ostatnom albume. "Chceme, aby to vyzeralo ako druhá časť FutureSex, a tak sme vybrali piesne, ktoré sa k tomu hodia," povedal producent. "Myslím si, že sú tam momenty, ktoré sú neuveriteľne úprimné, ale na tomto albume je aj veľa zábavy," dodal Justin.

Text: Hudba.sk (zdroj: Pitchfork.com)