Festival Vrbovské Vetry budúci víkend vstúpia do dospelosti. Na osemnástom ročníku v strede sveta a vesmíru vo Vrbovom zahrajú viaceré obľúbené stálice festivalu.

Hlavnými gratulantmi budú v sobotu 6. júla česká kapela ButySlobodná Európa, Medial BananaChiki Liki Tu-a, VeneerTusté baletky, Družina a organizátori chystajú aj hudobné prekvapenie. Samozrejme nebudú chýbať ani Vrbovskí víťazi s Pánom Preccedom, ktorý otvorí festival slávnostným príchodom. Tešiť sa môžete aj na jedinečné hry Pána brata, celodenný lunapark a výborný street food park.

Tak ako každý rok práve na festivale Vrbovské Vetry uvedie Braňo Jobus svoju novú knihu Ako zemepána vymletého spravodlivosť zomlela, plnú originálnych postáv a láskavého humoru. Viac sa o knihe dozviete TU.

Môžete sa tešiť aj na úplne novú gastro zónu s pestrým výberom jedál a nápojmi od Urpineru, kde bude možné platiť kartou aj mobilom. Vďaka spolupráci s partnerom Natur-pack budú Vetry opäť viac eko a nebudú chýbať ani separačné stanice. Návštevníkov čaká aj úplne nová chill zóna – alebo ako by povedal Pán Precceda – miesto, kde si budete môcť v pokoji vystrieť svoje lyžiny a len tak sa hojdať v rytme hudby.

Vrbovské Vetry 2024 Zdroj: PR

Už o deň skôr, v piatok 5. júla, organizátori spolu s Mestom Vrbové pre malých aj veľkých pripravujú Festival Huncútko, na ktorom vystúpia obľúbené detské projekty Hanička a Murko, Bim bam kuku, Smieško LuPi, Jobusovky s Natur-packom, BDHS – Blikajúci Dychový Hudobný Systém. Taktiež nebude chýbať celodenný lunapark, street food a množstvo sprievodných atrakcií. Pre majiteľov vstupeniek na Vrbovské Vetry sú k dispozícii zvýhodnené vstupenky na piatok v sume 5 eur. Bežná cena je 8 eur a deti do 15 rokov majú vstup zdarma. 

V nedeľu ráno po festivale Vrbovské Vetry sa uskutoční tradičná upratéka a následná výprava k stredu sveta a vesmíru. Navyše celodenný street food festivalom a lunaparkom bude v areáli aj v nedeľu. A tento deň je otvorený bez vstupného pre všetkých dobrých ľudí. Príďte si užiť začiatok letných prázdnin do Vrbového.

Všetky podrobnosti nájdete na oficiálnom webe festivalu vrbovskevetry.sk a profiloch Braňa Jobusa na sociálnych sieťach Facebook a Instagram.

Redakciu Hudba.sk za organizátorov informoval Petter Bittner. Správu sme upravili.