Pri príležitosti 100. výročia narodenia fenomenálnej francúzskej speváčky Édith Piaf vznikla výnimočná koncertná šou, ktorú sme v roku 2015 mali možnosť vidieť aj na Slovensku. Po skvelých ohlasoch po celom svete turné Piaf! The Show pokračuje aj o dva roky neskôr a vďaka agentúre Comunique ani tentokrát nevynechá Bratislavu.

O tom, že Piaf! The Show je skutočným umeleckým zážitkom, ktorý dáva divákom možnosť okúsiť autentickú historickú atmosféru parížskych ulíc, sme sa mohli prvýkrát presvedčiť v decembri 2015. Takmer presne po dvoch rokoch, 5. decembra 2017, sa unikátna šou do Bratislavy vráti, aby si znovu podmanila srdcia divákov. Zárukou toho je predovšetkým talentovaná speváčka Anne Carrere, ktorá v rámci predstavenia sugestívne interpretuje známe francúzske piesne ako Non, Je ne regrette rien alebo La Vie en Rose, ktorých obsah pramení z bohatých zážitkov turbulentného života francúzskej šansónovej ikony.

Veľkolepý výkon talentovanej speváčky umocňuje výnimočná súhra medzi ňou a francúzskymi umelcami, ktorí ju hudobne sprevádzajú na piane, akordeóne, kontrabase a perkusiách. Celkový autentický zážitok z romantického prostredia Paríža zabezpečuje aj umelecky spracovaná scéna s príjemne tlmenými svetlami a zábermi zo života samotnej Édith Piaf.

Predstavenie si môžete vychutnať v dvoch 50-minútových dejstvách, ktoré sú oddelené prestávkou. V oboch častiach je bohato obsiahnutý príbeh života a kariéry legendárnej speváčky, rozprávaný prostredníctvom starostlivo zvolených nadčasových piesní. Tie formovali nielen umeleckú a kultúrnu scénu, ale aj vnútorné prežívanie mnohých ľudí vo Francúzsku.


Podmanivý prejav a takmer identický hlas

"Nikdy sa mi nepodarilo udržať si nadlho človeka, ktorého som milovala," tvrdila Piaf vo svojich spomienkach. No ona si práve svojou úprimnou, básnicky vyjadrenou autobiografiou získala slávu, srdcia a pozornosť mnohých ľudí. Zo všetkých štýlov jej najviac učaroval šansón, v ktorom svoju pozornosť nemusela venovať len zmysluplnosti spievaného textu a kvalite speváckeho výstupu, ale mohla svoj prejav obohatiť aj o sugestívnu a podmaňujúcu hereckú interpretáciu, ktorou vyjadrovala svoj postoj, pocity a myšlienky.

Podobne podmaňujúci prístup k skladbám prejavuje aj Anne Carrere, rodáčka z južného Francúzska, ktorej hlas je takmer identický s ikonickým hlasom Piaf. "V hlase a osobnosti Anne Carrere som spoznala Édith Piaf na vrchole jej kariéry," povedala o talentovanej mladej umelkyni speváčka a priateľka legendárnej šansoniérky Germaine Ricord.

O nezabudnuteľnom hlase presvedčila Carrere divákov na celom svete, rovnako aj v Bratislave, kde sa nebála vyzvať do tanca mužov z publika a nežným spôsobom s nimi na pódiu flirtovať. Obratne sa menila zo zmyselnej dámy na roztopašné dievčatko, čím dopĺňala charakter, obsah spievaných piesní a vytvorila ľuďom autentický, hudobný zážitok, ktorý spojil nielen milovníkov francúzskeho šansónu.

Prečítajte si našu reportáž:

Piaf! The Show: Édith Piaf vďaka skvelej Anne Carrere ožila aj v Bratislave

O úspechu šou svedčí aj fakt, že hoci pôvodnou ideou bolo sériou koncertov v roku 2015 pripomenúť sté výročie narodenia Édith Piaf (19.12.1915), turné pokračovalo aj v minulom roku, kedy predstavenie videlo ďalších 500-tisíc ľudí. A mnohí ďalší pribudnú aj počas ďalšej sezóny. Tá odštartovala naozaj veľkolepo - 6. januára sa totiž uskutočnilo vystúpenie v Carnegie Hall pri príležitosti 60. výročia koncertu Édith Piaf v tejto legendárnej sále.

Vstupenky na Piaf! The Show v Bratislave:  Predpredaj.sk



Hudba.sk informovala Adriana Tomajková z agentúry Comunique. Článok bol upravený a doplnený redakciou. Viac informácií nájdete na oficiálnej stránke www.comunique.sk a na Facebooku.

Foto: David Gore / Comunique