Mladá 17-ročná speváčka prichádza s novým singlom, ktorého je autorkou. Emotívna novinka s názvom If you only knew sa nesie v stredne rýchlom tempe, je výrazne podporená klavírnou linkou, ktorú zaranžovala hud. skladateľka Ľubica Čekovská.

"V piesni cítime bolesť strateného priateľstva a túžbu po návrate k tomu, čo raz bolo. Je to pripomienka toho, ako sa ľudia menia a ako niekedy môžeme strácať samých seba v dôsledku týchto zmien. Musíme sa vyrovnať s realitou, že nie vždy sa veci môžu vrátiť do pôvodnej podoby a nie vždy sme my tí vinní, ktorí dokážu situáciu napraviť alebo ju zmeniť," opisuje skladbu Anika.

Text piesne sa pohráva s témou nečakaných zvratov osudu, ktoré v danom období zažívala, avšak práve vďaka ním došlo k najväčšiemu rozkvetu jej osobnosti. Producentom skladby je Tom Löbb a konečný aranžmán pomohol dotvoriť aj Martin Zaujec. Hudobný základ a hlavná spevová linka sa nahrávali v štúdiu Beyond Music Studio v Nitre, vokály si speváčka nahrala vo vlastnom štúdiu.

"Už po 1. nástrele, ktorý mi Tom poslal, som bola veľmi spokojná a tešila som sa, ako vystihol emóciu songu. Skladbu sme potom ešte niekoľko mesiacov vyšperkovávali, najviac nám dal zabrať bridge pred posledným refrénom, v ktorom som naspievala asi 10 rôznych melódií vokálov a ťažké bolo rozhodnúť, ktoré hlasy uprednostniť," usmieva sa speváčka.

Mastering songu zrealizoval Samuel Pospíšil. Klip sa natáčal v exteriéroch kaštieľa a parku v Malinove. "If you only knew je jeden z prípadov, kedy ma hudba zachránila pred utápaním sa vo vlastných myšlienkach a pomohla mi vyjadriť všetko čo cítim a zažívam. Mimoriadne mi prirástla k srdcu a verím, že sa v nej nájdu ľudia, ktorí niečo podobné zažili, alebo zažívajú," dodáva Anika.

Novinka je samozrejme aj súčasťou nového koncertného programu. Speváčku, spolu s jej kapelou, ktorú tvoria bubeník Patrik Horňáček, basgitarista Miroslav Tallo a klávesák Matej Rožár, čaká množstvo koncertov a vystúpení, okrem iného zahrajú aj na festivale Vénégy Fesztival Nagymaros v Maďarsku.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol Richard Gužák z agentúry Runner.