V bratislavskom klube Randal vystúpi v stredu 28. novembra najnovší objav organizátorov festivalu Bažant Pohoda - kanadská skupina The Lemon Bucket Orkestra. Jej divoký koncert zažil na vlastnej koži riaditeľ festivalu Michal Kaščák na festivale Taksirat v macedónskom Skopje a skupina ho úplne očarila.

Keď Kaščák zistil, že na svojom veľkom európskom turné majú Kanaďania po ceste zo Srbska do Prahy deň voľna, bez váhania sa rozhodol zorganizovať im koncert aj v Bratislave. "Je to skvelý mix divokých hudobných štýlov od balkánu po klezmer. Výnimočný koncertný zážitok, išla z nich energia, ako keby sa spojili Gogol Bordello a Boban Markovič Orkestar. Roztancovali nielen miestnych Balkáncov, ale aj profesionálov z hudobného priemyslu," opisuje svoj zážitok šéf Pohody.

The Lemon Bucket Orkestra sami o sebe hovoria ako o balkan-klezmer-gypsy-punk-super-party skupine. Mixujú viaceré žánre, ktoré spájajú neuveriteľnou energiou a nadšením z každého jedného vystúpenia. Aj keď existujú len necelé tri roky, majú za sebou množstvo vypredaných koncertov a skvelé ohlasy hudobných kritikov. V kapele v súčasnosti pôsobí pätnásť členov, ktorí hrajú na rôznych nástrojoch – používajú gitary, husle, harmoniku, trúbku, saxofón, klarinet, trombón, lesný roh, tradičnú ukrajinskú píšťalu sopilku, perkusie, bubny darbuky či tamburínu.

The Lemon Bucket Orkestra - promo video

Pred aj po koncerte v bratislavskom Randali bude návštevníkov zabávať dídžejské duo Margita a Besná. Slečny samé o sebe tvrdia, že je ťažké ich nielen opísať ale dokonca aj určiť, ktorá je ktorá, keďže sa neustále menia: niekedy je besná jedna, niekedy druhá ešte besnejšia. Koncert sa začne v stredu 28. novembra o 19:00. Vstupné je symbolické - 3 eurá.

Informácie pre Hudba.sk poskytol Mário Gešvantner, PR manažér festivalu Pohoda. Viac na www.pohodafestival.sk.

Foto: Pohodafestival.sk