Druhý album Celeste Buckingham sa dostane na trh už v polovici novembra. Hoci vo svete je trendom oznamovať vydanie štúdiovky dlhé mesiace vopred a promo kampaň naťahovať čo najdlhšie, 18-ročná hviezda sa rozhodla pre rýchle uvedenie novinky. Práve teraz totiž získava veľkú pozornosť fanúšikov aj médií vďaka ankete MTV EMA 2013.

Celeste Buckingham sa po úspechu vlaňajších singlov Run Run Run a Never Be You nezastavila. Tento rok vydala duety s Majkom Spiritom (I Was Wrong) a sestrou Carmel (Gone) a už vyše roka je tak prakticky stále na vlne úspechov, ktoré získava vďaka tvrdej práci na oboch stranách Atlantiku. O tom, že plánuje už túto jeseň vydať svoj druhý album, však jej tím až doteraz mlčal. Speváčka sa rozhodla vyjsť s touto informáciou von až teraz - tesne po tom, ako bola fanúšikmi v ankete MTV Europe Music Awards 2013 zvolená za najlepšieho interpreta z Česka a Slovenska (Best Czech/Slovak Act).

Na znak vďaky za to, že bude môcť v ďalších kolách zabojovať o titul najlepšieho východoeurópskeho umelca (Europe: East Cluster Finalist) a v prípade úspechu aj o cenu MTV Worldwide Act, zverejnila speváčka nielen názov nového albumu - Where I Belong, ale aj ochutnávku nového singla a klipu Crushin' My Fairytale. Pieseň bude mať slovenskú a českú rádiovú premiéru už o týždeň, 4. novembra.

  
Do ďalšieho boja s podporou Rytmusa, Bagárovej aj Pitbulla

V hlasovaní o najlepšieho interpreta zo Slovenska a Česka boli konkurenciou talentovanej speváčky a skladateľky kapely Charlie Straight a Peter Bič Project, spevák Ben Cristovao a raper Ektor. "Je mi cťou, že som získala túto cenu. Vedela som, že moji fanúšikovia intenzívne hlasovali, a za to som im neskutočne vďačná. Zobudila som sa v piatok ráno v Nashville a čakali ma smsky a krásne správy, a vtedy som zistila, že som vyhrala," hovorí nadšená Celeste.

"Ďakujem hlavne fanúšikom, ale tiež kolegom, Benovi Cristovao a Majkovi Spiritovi za podporu v doterajšom hlasovaní na Facebooku a Youtube. Vďaka patrí i H16, Rytmusovi, Monike Bagárovej a Martinovi Harichovi, ktorí sa k nim pridali a podporili ma v aktuálnom medzinárodnom hlasovaní. Neskutočne si to vážim a dúfam, že fanúšikovia budú hlasovať ďalej, aby sme sa dostali na svetovú scénu," hovorí speváčka, ktorú si v zámorí vzal pod ochranné krídla svetoznámy hitmaker, producent a raper Pitbull. Ten krátko po zverejnení výsledkov československého hlasovania Celeste oficiálne zagratuloval na Twitteri. Zároveň vyzval fanúšikov na podporu svojho európskeho objavu v ďalšom kole hudobnej ankety.

V prípade, že by uspela v kategórii Europe: East Cluster Finalist, mala by príležitosť reprezentovať českú a slovenskú hudobnú scénu vo finále MTV Europe Music Awards 10. novembra 2013 v Amsterdame, kde v priamom prenose vystúpia Miley Cyrus, Katy Perry, Snoop dogg, Robin Thicke a ďalší. Aj preto sa rozhodla urýchliť vydanie nového singla a albumu.

"V konkurencii víťazov z omnoho väčších krajín ako je Rusko, Poľsko alebo Rumunsko to nebude jednoduché. Budeme sa snažiť v najbližších dňoch urobiť maximum a o to isté opäť poprosíme našich skvelých fanúšikov. Podporiť nás môžu do štvrtka 31. októbra. Hlasovať je možné až 100krát denne z každého počítača či mobilného zariadenia. Ďakujeme vopred všetkým za každý poslaný hlas," odkázala fanúšikom.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla Adriána Čahojová z agentúry Slavica.

Foto: David Bean

Súvisiaci interpreti: Celeste Buckingham