Uplynulý týždeň bol na slovenskej scéne mimoriadne bohatý na nové videoklipy, ktoré si pre nás pripravili AMO, Majk Spirit so svojou skupinou H16 a nakoniec aj Vec. Okrem toho sme sa konečne dočkali aj nového albumu Alicie Keys a veľmi aktívni boli aj zástupcovia Atlanty.

Legendárny Vec spravil svojim fanúšikom predčasné Vianoce, keď oznámil, že ešte tento rok sa od neho dočkáme nového albumu s názvom Stereo Farbo Slepo. Na ňom sa okrem už niekoľko mesiacov starej skladby Branči Kováč bude nachádzať aj nový singel Placebo, ktorý Vec predstavil hneď prostredníctvom videa. V skladbe hosťuje Juraj Benetin zo skupiny Korben Dallas.

Prečítajte si rozhovor: Vec: "Snažím sa vyhýbať trendovosti"

Vec feat. Juraj Benetin - Placebo

AMO síce vydajú svoj štvrtý album až na budúci rok, k nedávno zverejnenému prvému singlu Zlaté časy však Opak a Moe už stihli nakrútiť aj klip. Ten vznikol počas ich bratislavského koncertu v rámci prebiehajúceho turné. Prečítajte si viac

AMO - Zlaté časy

Naopak Majk Spirit má už vydanie sólovky dávno za sebou a práve preto sa teraz pripomína novým videom. Tentoraz padla voľba na skladbu Legendárna Crew, v ktorej mu sekundujú ostatní členovia jeho skupiny H16. Klip zároveň predznamenáva ich tretiu štúdiovku, ktorá by mala doraziť na jar 2013.

Majk Spirit feat. H16 - Legendárna Crew

O novom albume Alicie Keys s názvom Girl On Fire sme už písali niekoľkokrát. Speváčkina piata štúdiovka konečne vyšla tento týždeň a ak ste ešte nemali možnosť vypočuť si ju, spraviť tak môžete TU. Krátko pred vydaním albumu Alicia vystúpila v šou Jimmyho Fallona, kde zahrala a zaspievala svoju verziu zvučky známeho animovaného seriálu Gumkáči. Taktiež oznámila termíny európskeho turné, v rámci ktorého vystúpi aj vo Viedni a v Prahe

Alicia Keys - Gummi Bears Theme Song live on Late Night with Jimmy Fallon

Prvým singlom z Gameovho pripravovaného albumu Jesus Piece sa stala skladba Celebration, v ktorej tento rodák z Comptonu vysamploval 1st Of Tha Month od Bone Thugs-N-Harmony. Krátko na to vznikol aj remix tejto skladby, do ktorého Game prizval práve členov Bone Thugs-N-Harmony. A nakoniec sme sa dočkali aj videa k tejto spolupráci.

Game feat. Bone Thugs-N-Harmony - Celebration (Remix)

Z Kalifornie sa teraz presunieme do Atlanty, o ktorej v novej skladbe In The A rapujú Big Boi, T.I. a Ludacris. Novinka sa bude nachádzať na Big Boiovej druhej sólovke Vicious Lies And Dangerous Rumors, ktorá vychádza už 11. decembra.

Big Boi feat. T.I. & Ludacris - In The A

Aj nasledujúci príspevok bude o spolupráci medzi T.I. a Outkast, tentoraz však Big Boia vystriedal jeho "kolega" André 3000. Toho si T.I. pozval do skladby Sorry, ktorá je novým singlom z jeho ôsmej štúdiovky Trouble Man: Heavy Is The Head. Tá sa dostane do predaja presne týždeň po Vicious Lies And Dangerous Rumors.

T.I. feat. André 3000 - Sorry

V Atlante zostaneme aj do tretice, pretože nový klip zverejnil pred pár dňami aj B.o.B. Viac než šesťminútové video je k skladbe Just A Sign, v ktorej hosťuje Playboy Tre.

B.o.B feat. Playboy Tre - Just A Sign

O Reksovi nebolo chvíľu počuť, to sa však zmenilo tento týždeň, keď tento bostonský reprezentant vypustil novú skladbu Heavy In The Winter, ktorú nahral s Lucky Diceom. O produkciu sa postaral The Lion.

Reks & Lucky Dice - Heavy In The Winter

Sean Price nakrútil tretie video k novému albumu Mic Tyson a už po druhý raz sa vizuálneho spracovania dočkal jeden z bonusov. Po skladbe I See tu tak teraz máme klip k veci Haraam.

Sean Price - Haraam

Tento týždeň vyšiel aj jeden z najočakávanejších albumov tejto jesene, ktorý majú na svedomí Ghostface Killah z Wu-Tang Clanu a Sheek Louch z D-Block. Nahrávka sa volá výstižne Wu-Block a nachádza sa na nej tiež skladba Crack Spot Stories, do ktorej prispeli aj Raekwon & Jadakiss.

Ghostface Killah & Sheek Louch feat. Raekwon & Jadakiss - Crack Spot Stories

Týždenný prehľad noviniek na hip-hopovej scéne vychádza vždy vo štvrtok. Ak chcete aj vy prispieť svojimi tipmi na kvalitnú hudbu v tomto žánri, kontaktujte nás na adrese redakcia@hudba.sk.

Autor: Miguel Mitchél
Foto: EMI

Súvisiaci interpreti: Majk Spirit, Vec