Príbeh albumu Wild God sa začal práve touto skladbou. Prvé verše, ktoré Nick Cave napísal, patrili pesničke Frogs, ktorá sa teraz stáva druhým singlom pripravovanej nahrávky. Odkazuje na prvú vraždu zachytenú v Biblii. "Čistá bujarosť piesne ako Frogs mi vyčarí na tvári veľký úsmev," hovorí Cave o pesničke, ktorá v sebe spája soul, gospel aj psychedéliu.

Wild God je 18. štúdiovým albumom Nicka Cavea & The Bad Seeds a nadväzuje na uznávaný Ghosteen z roku 2019. Nahrávka vyjde 30. augusta a prinesie desiatku nových skladieb, ktoré odzrkadľujú aktuálne emócie Nicka Cavea a jeho spolupracovníkov z kapely.

"Keď robíme nahrávku, nikdy neexistuje hlavný plán. Záznamy skôr odrážajú emocionálny stav autorov a hudobníkov, ktorí ich hrali. Keď to počúvam, neviem, zdá sa, že sme šťastní," prezradil Cave. "Dúfam, že album zapôsobí na poslucháčov rovnako ako na mňa. Vybuchne z reproduktora a nechám sa ním strhnúť. Je to komplikovaná nahrávka, ale je tiež hlboko a radostne nákazlivá. Keď udrie, udrie. Povznáša vás to. Posúva vás to. To na nej milujem," doplnil.

Nick Cave, Warren Ellis, Thomas Wydler, Martyn Casey, Jim Sclavunos a George Vjestica napísali a nahrali album Wild God v Miraval Studios vo francúzskom meste Provence a v Soundtree Studios v Londýne. Album produkovali Cave a Ellis, o mix sa postaral David Fridmann, basgitaru nahrával Colin Greenwood (Radiohead) a medzi hosťami je aj gitarista Luis Almau. 

Text: Hudba.sk (zdroj: Pitchfork.com)