Americká pop-punková skupina Green Day zrušila všetky tohtoročné koncerty v rámci svojho severoamerického turné a taktiež preložila termíny januárových a februárových vystúpení. Dôvodom je liečba frontmana kapely Billieho Joea Armstronga zo závislosti od omamných látok.

"Samozrejme, načasovanie nie je ideálne, ale zdravie Billieho Joea je prvoradé. S radosťou môžeme skonštatovať, že je mu dobre a chceme sa vám všetkým poďakovať za podporu. Nevieme sa dočkať, kedy vás znovu uvidíme," uviedol vo vyhlásení na oficiálnej webstránke kapely basgitarista Mike Dirnt.

V septembri Green Day uviedli na trh novú štúdiovku Uno! (recenzia), ktorá je prvou časťou albumovej trilógie. Z dôvodu zrušenia turné sa hudobníci rozhodli, že presunú termín vydania jej záverečnej časti Tre! z 15. januára na 11. decembra. Tá tak vyjde mesiac po albume Dos!, ktorý sa dostane do predaja 9. novembra. "Cítime sa zle z toho, že sme museli odložiť turné, takže to chceme našim fanúšikom vynahradiť tým, že dostanú nový album skôr, než bolo plánované," dodal bubeník Tré Cool.

Okrem tejto trilógie plánuje skupina vydať aj dve dokumentárne snímky. Zatiaľ čo prvá z nich bude práve o nahrávaní spomínaných troch albumov, druhá bude pozostávať z archívnych záberov pochádzajúcich z obdobia pred vydaním tretej štúdiovky Dookie (1994).

Green Day - Let Yourself Go

Informácie pochádzajú z webstránky www.greenday.com a archívu agentúry SITA.

Zdroj: SITA
Foto: AP Photo/Ronald Reyes

Súvisiaci interpreti: Green Day