Na Pohode 2013 sa predstaví aj jeden z najúspešnejších projektov elektronickej scény v posledných rokoch - francúzske duo Justice so svojím DJ setom. Gaspard Augé a Xavier de Rosnay patria k lídrom popredného vydavateľstva Ed Banger Records, manažéra im robí sám zakladateľ a šéf tohto prestížneho labelu Pedro Winter.

Gaspard a Xavier sa stretli na škole grafického designu, ktorá im dala chuť spájať hudbu s obrazom. Spojila ich tiež láska k elektronickej tanečnej muzike a k prekračovaniu hraníc rôznych štýlov, čo im je vlastné dodnes. Využívanie funkových, ale aj rockových či dokonca metalových motívov v ich skladbách patrí jednoznačne k ich typickým znakom.

Justice spočiatku zaujali skvelými remixami viacerých známych skladieb, ich prvý hit We Are Your Friends zabodoval vo väčšine európskych rebríčkov. Ich debutový abum oslovil nielen široké obecenstvo, ale aj kritikov - v takmer všetkých odborných hodnoteniach bol radený medzi najlepšie albumy roku 2007. Výborne bol prijatý aj ich druhý album Audio, Video, Disco z roku 2011.

TIP: Týždeň v elektronike: remixy Jamieho xx aj "halloweenovský" experimental

Justice - New Lands

Justice majú na svojom konte prestížne ocenenie Grammy, trikrát získali MTV Europe Music Awards, dvakrát Victoires de la Musique pre najlepšie hudobné počiny vo Francúzsku. Ich DJ sety sú rovnako kvalitné, tanečné, uletené a inšpirujúce ako live vystúpenia, v Trenčíne budú Gaspard so Xavierom mixovať 90-minútový nočný set.

Mimoriadne žiadané francúzske duo je zatiaľ tretím potvrdeným interpretom sedemnásteho ročníka multižánrového podujatia, ktoré je nominované v kategórii najlepší zahraničný festival v UK Festival Awards a na najlepší stredne veľký festival v ankete Festival Awards Europe. Pred francúzskym elektrohousovým projektom organizátori potvrdili vystúpenia anglickej postpunkovej skupiny O.Children a írskej pesničkárky Cathy Davey. 

Justice vs. Simian - We Are Your Friends

Informácie pre Hudba.sk poskytol Mário Gešvantner, PR manažér festivalu. Viac informácii nájdete na stránke www.pohodafestival.sk.


Foto: Pohodafestival.sk

Súvisiaci interpreti: Justice