Návrat na hudobnú scénu podporil Miro Jaroš aj vynikajúcim videoklipom k pesničke Tlaková n íž, ktorú v jeho prípade možno bez okolkov nazvať znovuzrodením.

Návrat na hudobnú scénu podporil Miro Jaroš aj vynikajúcim videoklipom k pesničke Tlaková n íž, ktorú v jeho prípade možno bez okolkov nazvať znovuzrodením. Do éteru ju vypustil s malou dušičkou, keďže išlo o diametrálne odlišný materiál od toho, na čo sme u neho boli zvyknutí. Oplatilo sa. Pesnička sa razom stala jednou z najhranejších skladieb v slovenskom éteri.
A veľmi osobný videoklip navyše bezpochyby prispeje k jej ďalšiemu úspechu. Miro totiž pri tvorbe videa stavil na dve súčasti video stvárnenia svojej skladby. Reál z akéhosi fiktívneho koncertného pódia je popretkávaný zábermi amatérskej kamery, ktoré sú navyše čiernobiele a podtext skladby ešte viac umocňujú.

Divák sa teda vo viac než štvorminútovom dielku môže tešiť hneď na niekoľko vecí. Na speváka stojaceho za mikrofónom s klaviristom a sláčikovým štvorlístkom za chrbtom a na kus osobnostných momentov.
Veľmi sa teším, že Miro nepodľahol čaru osobnosti až natoľko, že by do čiernobielych scén angažoval najbližších príbuzných. V prvých záberoch, ktoré spočiatku ukrývajú tvár strápenej ženy to totiž evokuje tento stav. Našťastie, ďalej už vidieť, že dramatické momenty, ktoré sa bezpochyby aspoň raz objavili v živote každého z nás, sú dielom niekoho iného.

Videoklip k pesničke Tlaková níž, okrem toho, že je na domáce pomery veľmi dobre nakrútený, má zmysel a je jednoducho fajn, je aj jasným dôkazom toho, že Jaroš presne vie, kam v hudobnom svete mieri.
Faktom tak ostáva, že on to v podstate vedel vždy. Ak sa svojim debutom snažil osloviť hlavne publikum, ktoré mu fandilo v komerčnej súťaži, podarilo sa mu to. Svojou druhou platňou pravdepodobne mieri trochu ďalej, do o niečo istejších radov, ktoré by mohli stáť na jeho strane aj potom, čo veľmi rýchlo vyrastú z pubertálneho veku.

So svojou Tlakovou nížou sa Jaroš jasne etabloval na slovenskom hudobnom trhu a jasne dáva najavo, že tu ešte ani náhodou nepovedal posledné slovo. Vďaka jeho rozvážnemu konaniu a jasným cieľom mi neostáva nič iné, iba mu držať palce, aby sa mu darilo.

http://www.youtube.com/watch?v=LSbquj_Mlmg


Zdroj: TS MusicServer