Anglický spevák Robbie Williams bude jedným z headlinerov festivalu Sziget, ktorý sa bude konať od 10. do 17. augusta v Budapešti. 40-ročný bývalý člen formácie Take That sa predstaví hneď v úvodný deň festivalu a postará sa tak pravdepodobne o najväčší otvárací headline koncert od roku 2011, kedy bol hviezdou prvého, resp. nultého dňa legendárny Prince.

Robbie Williams si oceňovaný budapeštiansky festival vybral ako jednu zo zastávok tohtoročného turné s názvom Let Me Entertain You, v rámci ktorého sa 18. apríla predstaví aj v Bratislave. Koncert v Slovnaft aréne je však už dlhší čas beznádejne vypredaný. Navyše za cenu, akú by ste u nás zaplatili za samostatný koncert, si môžete zakúpiť rovno dva denné lístky na Sziget a zažiť tak hneď niekoľko svetových interpretov.

Na prvý deň festivalu (10.8.), ktorý vyvrcholí práve koncertom anglickej popovej stálice, je v predaji 25-tisíc jednodňových vstupeniek, pričom prvých 10-tisíc kusov sa predáva za 59 eur. Po ich vypredaní sa cena zvýši na 65 eur. Vstup na úvodný deň budú mať aj majitelia sedemdňových permanentiek, ktoré momentálne stoja 229 eur. Organizátori podujatia ešte v decembri zverejnili prvých potvrdených interpretov, ktorými sú Florence and the Machine, Subways, Alt-J, José González, Jamie Woon, Blasterjaxx, Awolnation, Fauve, Kadebostany a Babylon Circus.

Prečítajte si: Sziget je opäť najlepším veľkým festivalom v Európe


Robbie Williams sa preslávil ako člen spomínanej skupiny Take That, ktorú v roku 1995 opustil, aby sa mohol venovať sólovej kariére. Dosiaľ vydal jedenásť sólových štúdiových albumov, z ktorých sa predalo viac než 70 miliónov kópií, pričom zatiaľ poslednú nahrávku Under The Radar Volume 1 uviedol na trh 1. decembra. Až šesť jeho albumov patrí medzi sto najpredávanejších albumov vo Veľkej Británii, a rekordmanom je aj v počte predaných vstupeniek v priebehu jedného dňa – v roku 2006 sa na jeho turné za jediný deň predalo neuveriteľných 1,6 milióna vstupeniek. Prvenstvo drží aj v rámci BRIT Awards, kde získal viac ocenení než akýkoľvek iný umelec.

K jeho hitom patria skladby Angels, Feel, Come Undone, Let Me Entertain You, Millennium, Rock DJ, She's The One, Somethin' Stupid (feat. Nicole Kidman), Radio či Supreme. Po úspešných rokoch, počas ktorých sa v rodnej krajine stal najlepšie predávaným britským sólovým interpretom, sa do Take That vrátil a s formáciou vydal album Progress (2010), no po turné skupinu opäť opustil.

Zdroj: SITA, PR (Silvia Turnerová), archív Hudba.sk
Foto: Greg Williams

Súvisiaci interpreti: Robbie Williams